Vraag een offerte aan:

Dakbedekking overkapping

Veranda’s en overkappingen worden steeds vaker geplaatst in tuinen. Het is een trend. Welke materialen zijn geschikt van dakbedekking voor overkappingen?

Je zult gemerkt hebben dat je bij de eerste stappen een aantal keuzes moet maken met betrekking tot de materialen die je gaat gebruiken.

Je kunt ervoor kiezen om een aluminium constructie te maken of te kiezen voor hout.

De beste optie tussen al deze mogelijkheden zal afhangen van het gebruik van je overkapping en je natuurlijke smaak.

Er zijn heel wat keuzemogelijkheden wat betrekking heeft met overkapping in je tuin. Je kunt kiezen uit verschillende soorten dakbedekkingen voor de overkapping.

Zo kunt u kiezen uit bitumen dakbedekking of wellicht PVC.

In dit artikel laten wij u zien wat er allemaal bij komt kijken wanneer u de dakbedekking van overkappingen gaat vervangen.

Het oude dakbedekking van je overkapping vervangen kunt u zelf doen, of kunt u voordelig laten uitbesteden aan een vakman.

  • Wat kost dakbedekking vervangen van een overkapping?
  • Wat zijn de prijzen voor bitumen dakbedekking voor een overkapping?
  • Hoe vervang ik zelf de dakbedekking van mijn overkapping?
  • Wat zijn de voordelen van de dakbedekking vervangen uitbesteden?
  • Welke materialen zijn geschikt voor overkappingen?

We geven u in dit artikel antwoord op deze vragen.

Wij laten zien hoe u zelf de dakbedekking van een overkapping kan vervangen en wat daar allemaal bij komt kijken.

Tuin overkapping met aluminium platen

Kosten dakbedekking overkapping

Als bezoeker wilt u niets anders weten dan hoeveel een dakbedekking overkapping kost.
Wat de grootste invloed heeft op de kosten van een bedekking voor een overkapping heeft, grotendeels te maken met welk dakdekkersbedrijf u in zee gaat.

Uiteraard wilt u uw overkapping zo goedkoop mogelijk laten plaatsen.
De gemiddelde prijzen van het laten aanleggen van een dakbedekking overkapping liggen ongeveer gemiddeld tussen de €30,- en de €80,-.

Kosten wat het kost willen wij niets anders dan u de voordeligste prijs aanbieden voor het veranderen van uw oude bedekking naar een compleet nieuwe dakbedekking.

Dakbedekking vervangen epdm

Voor afdakjes, carports en aanbouw wordt vaak gebruik gemaakt van epdm. Epdm dakbedekking is een absolute aanrader wanneer het op dakbedekkingen aankomt is epdm is al meer dan 60 jaar ‘trending’ in de wereld van daken.
Dit komt omdat epdm zeer stabiel, sterk en efficiënt is. Dakdekkers werken veel met deze materie, maar epdm komt steeds meer voor op de particuliere markt.

Epdm heeft een levensduur van bijna gemiddeld 50 jaar. Je kan het meestal in een keer leggen, naden zijn dus vrijwel niet aan de orde. Wat ook fijn is, is dat epdm uv-bestendig is en waterdicht.
De substantie is zeer rekbaar en ook nog eens milieuvriendelijk.
Epdm is makkelijk aan te brengen met contactlijm, je hebt dus geen moeilijk gereedschap nodig voor wanneer je aan de slag gaat met de dakbedekking.

Op deze manier kunt u vrij gemakkelijk het dak vervangen van de overkapping in kwestie. Het kan soms handig zijn om vooraf advies te vragen, wanneer u zelf aan de slag gaat.
Zo weet u honderd procent zeker dat het goed gebeurt. Epdm is een zogenaamde gevulkaniseerd kunststof rubberfolie.

Het is op basis van het ingewikkelde woord ethyleen-propyleen-dieen terpolymeer. Het is de meest verkochte soort dakbedekking op aarde.

Epdm dakbedekking werkt het beste op platte overkappingen. Garages, tuinoverkappingen, tuinhuisjes en carports zijn ideaal voor epdm.
Het kan gebruikt worden op bijna alle ondergronden, o.a. op: bitumen dakbedekking, beton, zink, lood, aluminium, metselwerk, hout, etc.

Dakbedekkingen voor overkapping

Voor een overkapping met plat dak wordt meestal dakleer of EPDM dakbedekking gebruikt. Er wordt ook wel veel gekozen voor een EPDM pakket omdat dit ook voor de doe-het-zelver makkelijk te verlijmen is op een dak.

Voor iets schuine daken kunt u ook wel easy roofing gebruiken. Dakleer gaat relatief kort mee en is lastig te monteren dakleer dat gebrand wordt op het dak, is van hogere kwaliteit dan dakleer die u dient te lijmen.

Bitumen dakbedekking is hier ook een optie. Voor het dakbeschot wordt vaak underlayment of OSB platen toegepast.

Voor een afdakje wordt behalve de polycarbonaat platen bestaat een afdak natuurlijk ook uit een stevige constructie. Onbehandeld lariks hout of douglas hout wordt heel vaak gebruikt voor overkappingen.

Teak of ander hardhout wordt voor overkappingen zelden toegepast.

De verschillen in doel zijn dan erg groot. U kunt er voor kiezen om juist ontzettend veel met de buitenomgeving te doen. Kiest u daarom bijvoorbeeld voor een open structuur dakbedekking. Bij een open structuur krijgt u bijzonder veel licht binnen.

Dat hoeft natuurlijk niet te betekenen dat zo’n overkapping per se lelijk is. Prijstechnisch is het een slimme zet. Er zijn tot slot vele combinaties mogelijk, wanneer u uw overkapping wilt laten dakdekken.

Het resultaat is verfrissend en natuurlijk.

Overkapping glazen dak

Overkapping vervangen glazen dak

Een veranda in de tuin is bijna altijd een goed idee. Een heerlijke plek om wanneer het fijn weer is te gaan genieten. Ziet u uzelf al zitten met een lekker drankje op een zwoele zomeravond?
Een glazen dakbedekking (zoals een serre) is een zeer goed idee voor wanneer u een veranda heeft, of wilt nemen.

Glas zorgt ervoor dat er veel licht binnenkomt. Glas dempt daarnaast het harde geluid van regenval, u blijft hoe dan ook droog. Glas is zeer duurzaam en sterk.
Glas wordt daarnaast minder snel vuil en bijvoorbeeld kunststof. Glas gaat tot slot nog jaren mee. Leest u hier meer prijsinformatie over het laten plaatsen van een serre.

Golfplaten overkapping vervangen

Het golfplatendak kan bestaan uit PVC, polyester en PET. U ziet golfplatendaken veel terug in het straatbeeld. Het wordt vaak gebruikt voor overkappingen.
Wij adviseren u vooral om golfplatendaken te gebruiken voor kleine oppervlaktes zoals een overkappinkje, een carport of een klein schuurtje. Het dak moet minimaal zeven graden schuin aflopen.

Hieronder laten wij u een gemiddelde prijsoverzicht golfplaten zien.

Soort golfplaat Golfplaat Prijs per stuk
Soort golfplaatGolfplaatPrijs per stuk
Golfplaat bitumen 200 bij 86 cmper stuk10,- euro
Golfplaat PVC 183 bij 66 cmper stuk8,- euro
Golfplaat PVC transparant 200 bij 92 cmper stuk28,- euro
Golfplaat polyester 214 bij 97 cmper stuk20,- euro

Dakshingles

Dakshingles klinken zeer internationaal en dat is deze optie ook. Wij krijgen vaak de vraag (Wat zijn shingles)?

Deze soort dakbedekking is een vaak gebruikte dakbedekking, het kan eenvoudig geplaatst worden en dat is een grote voordeel. Shingles geven een dak een uitzicht waarop het lijkt alsof het met leien bekleed is, maar in werkelijkheid zijn het bitumineuze platen met een leienmotief.

Met zo een plaat legt u ongeveer 2 vierkante meter van het dak in 1 keer. Dakshingles ogen er altijd heel mooi uit, ze zijn er in diverse kleuren. Ze zijn ook te verkrijgen in 2 vormen zoals standard met rechte hoeken of met special afgeronde hoeken.

Dakshingles zijn een ideale optie voor wanneer u opzoek bent naar een eenvoudige oplossing.

Dakshingles zijn enkel aan te brengen op schuine daken met een helling van min 25 graden. U kunt de shingles aanbrengen op een ondergrond van hout.

Wij hebben hier een aantal voordelen voor u op een rijtje gezet!

  • Dakshingles zijn een goedkope dakbedekking die mooi oogt.
  • Shingles dakbedekking is eenvoudig zelf te plaatsen.
  • Dakshingles hebben een laag gewicht, ideaal voor lichte dakconstructies.

Voor het plaatsen van dakshingles hoeft u geen super klusser te zijn!

Dakshingles

Overkapping aan sluiten op tuin

U kunt al uw creativiteit in de overkappingen steken. Zo kan u de overkapping naadloos laten aansluiten op tuin of gazon. Precies zoals hoe u het wilt!
In het geval van een plat dak, kunt u ervoor kiezen om een gazon te planten bovenop het dak. Het geeft een prachtig, groen effect!

Daarnaast is het mogelijk platen tegen de overkapping aan te laten groeien. Zo ligt de overkapping volledig in het verlengde van de tuin.
Het effect is heel bijzonder en natuurlijk. Zie het als een uitbreiding van de tuin, zonder dat er een nieuwe lap grond voor nodig is.

Zonnepanelen

Overweegt u een terrasoverkapping? Wellicht zijn zonnepanelen dan wel een goed idee voor u! U geeft uw terrasoverkapping op deze manier een nuttige functie.
De zonnepanelen kunt u eenvoudig laten aanbrengen bovenop het platte dak.

Het is een investering, maar uiteindelijk betaald dat zich volledig terug!
Daarnaast heeft u een prachtig milieubewust én functioneel dak.

Lees hier meer informatie betreft de prijzen van zonnepanelen laten plaatsen.

Zonnepanelen op een platdak

Tip vervangen dakbedekking overkapping

Wij lieten u al hierboven al zien wat de mogelijkheden er allemaal zijn op het gebied van overkappingen.
De dakbedekking kunt u invullen op verschillende manieren, iedere manier is weer uniek. Het hangt volledig van uw voorkeur af. Denk voordat u een optie kiest goed na over de mogelijkheden en hoe u het wilt invullen.

Het is belangrijk om uzelf goed in te lezen, wanneer u zelf aan de slag gaat met de dakbedekking vervangen. Ieder type vergt weer andere werkzaamheden.
Daarom kan het nooit kwaad om verder te lezen of om advies te vragen. Wij van de Dakdekker-Concurrent helpen u graag! Wij staan voor u klaar!

Tuin Overkapping

Toevoegingen aan overkapping

Een overkapping is een mooie aanvulling op uw woonhuis, of op uw tuin. Een overkapping kunt u gebruiken voor de meest uiteenlopende dingen.
Voordat u aan de slag gaat met de overkapping kan het geen kwaad om alvast na te denken over details. Heeft u bijvoorbeeld al nagedacht over verlichting?

Verlichting in de overkapping kan een mooie aanvulling zijn. Zeker wanneer het gaat om een buitenveranda of een overkapping om spullen op te bergen.
Het kan geen kwaad om hier van tevoren alvast over na te denken.
U kunt er uiteraard voor kiezen om dit zelf te doen, maar u kunt het ook laten uitbesteden aan een professionele dakdekker.

De dakdekker neemt al uw zorgen uit handen. Een dakdekker inhuren hoeft helemaal niet prijzig te zijn.
Wij van de Dakdekker-Concurrent Amsterdam hebben jarenlange ervaring met de meeste uiteenlopende dakdekkersklussen.

Bent u benieuwd wat onze dakdekkers uit Amsterdam voor u kunnen betekenen?
Vraag dan vandaag nog een offerte bij ons aan! Een offerte aanvragen is bij ons altijd gratis en geheel vrijblijvend – u zit dus nergens aan vast.

Zo kunt u straks volop genieten van de nieuwe overkappingen bij uw woning, in uw tuin of uw garage!

Dakbedekking overkapping

Voor een overkapping met plat dak wordt meestal dakleer of epdm dakbedekking gebruikt.

Bitumen dakbedekking is hier ook een optie. Voor het dakbeschot wordt vaak OSB platen toegepast.

Veel klanten kiezen voor een EPDM pakket omdat dit ook voor de doe-het-zelver makkelijk te plaatsen is op een dak.

De meeste carports hebben een plat dak. Toch moet u ook voor kleine dakoppervlaktes een minimale heling van 1 procent voorzien. Anders kan regenwater niet weglopen en krijgt u problemen als er waterplassen lang op de dak blijven liggen.

Wanneer je een plat dak wil plaatsen op u veranda is roofing of rubber een prima keuze.

Dit materiaal is perfect waterdicht en relatief goedkoop in vergelijking met andere dakbedekkingen.

Een plat dak wordt vaak geplaatst bij veranda’s die vertrekken onder de dakgoot van de bestaande woning.