Vraag een offerte aan:

Dakrenovatie

Helaas is uw oude dak van uw woning, schuur of garage aan een complete dakrenovatie toe, u bent in ieder geval niet voor niets op onze site.

Een dak krijgt met de verschillende weersomstandigheden in Nederland, heeft toch veel te verduren.

Het opknappen heeft helaas geen zin meer, een renovatie is de enige goede duurzame oplossing voor uw dak.

Gelukkig zijn wij de betaalbare expert op het gebied van dakrenovatie.

Maar wat zijn de kosten van een dakrenovatie per m² (vierkante meter)? En hoe gaat dit in zijn werk? Leest u hier de informatie waar u op moet letten bij het renoveren van uw dak.

Zo zult u ontdekken:

Dakpannen worden opnieuw gelegd

dakbedekking te laten vervangen

Als de dakbedekking al langer dan 15 jaar op uw dak ligt dan kan het zo zijn dat uw oude dakbedekking zijn beste tijd heeft gehad en is het tijd om de dakbedekking te laten vervangen.

Wacht niet te lang met de beslissing om uw dakrenovatie klus uit te laten voeren want vergeet niet dat het dak uw gehele huis moet beschermen tegen slechte weersinvloeden.

Een slecht onderhouden plat dak betekent bovendien vaak dat de dakisolatie niet meer goed is, dit heeft hoge onnodige stookkosten tot gevolg.

Als de dakbedekking van uw platte dak inderdaad verouderd is kan ongemerkt ook de gehele dakconstructie worden aangetast met als gevolg dat het kan gaan wegrotten.

De kosten plat dak vervangen zullen in dit geval echt hoog oplopen en dit is iets wat u uiteraard niet wilt.

Wat het vervangen van dakbedekking kost? Hier geven wij u een beter inzicht over de gemiddelde kosten van het vervangen van uw dakbedekking, iets wat altijd aan bod komt tijdens een dakrenovatie of het laten renoveren van uw dak.

Type dak Gemiddelde kosten (inclusief btw en arbeid)
Type dakGemiddelde kosten (inclusief btw en arbeid)
Renovatie plat dak€ 1800,-
Nieuwe bitumineuze laag€ 900,-
Vervangen bitumen€ 1800,-
Nieuwe EPDM laag€ 2600,-
Renovatie schuin dak€ 5000,-
Plaatselijk vervangen dakpannen en pannenlatten€ 4500,-
Plaatselijk vervangen dakpannen€ 5500,-
Materiaal soort Gemiddelde prijs per m² (inclusief btw en arbeid)
Materiaal soortGemiddelde prijs per m² (inclusief btw en arbeid)
Bitumen€ 40,-
EPDM€ 60,-
PVC€ 75,-
Riet€ 80,-
Dakpannen€ 80,-

De kosten dakrenovatie lopen soms behoorlijk uiteen

De kosten dakrenovatie lopen soms behoorlijk uiteen. Dit komt omdat elk dak natuurlijk anders is.

Wilt u exact weten wat de prijzen zijn voor het vervangen van uw dakbedekking?

Dan kunt u bij ons geheel vrijblijvend een offerte aanvragen zodat u weet waar u aan toe bent en de prijzen kunt vergelijken met andere dakdekkers.

De prijs is natuurlijk ook afhankelijk van het dakbedekkingsmateriaal dat gebruikt is op het dak.

Let goed op de prijs-kwaliteit verhouding van een dakdekker en zorg ervoor dat u nooit teveel betaalt.

De prijs van de dakbedekking is afhankelijk van het type materiaal dat u kiest. Zie onderstaand een overzicht van de kosten van verschillende dakbedekkingen, zo weet u wat u kan verwachten voor uw dakrenovatie.

Zo zal de dankrenovatie van platen een stuk goedkoper zijn dan de renovatie van de dakpannen

Zo zal de dankrenovatie van platen een stuk goedkoper zijn dan de renovatie van de dakpannen.

Wanneer er asbest in de huidige dakbedekking aanwezig is, zal het ook nodig zijn om dit asbest te verwijderen wat weer de nodige kosten met zich meebrengt.

Bij een dakrenovatie zijn er een aantal extra opties, hiermee kunt u uw dak verbeteren.

Optie Gemiddelde prijs (inclusief btw en plaatsing) Voordelen
OptieGemiddelde prijs (inclusief btw en plaatsing)Voordelen
Dakisolatie€ 55,- per m²Energiebesparing
Zonnepanelen€ 500,- per m²Energie opwekken voor eigen gebruik
Dakreiniging€ 8,- per m²Een schoon aanzicht, Bevordert de levensduur van de dakbedekking

Wanneer is een dakrenovatie nodig?

Als er een kleine dak vervangen te worden of een complete dakrenovatie uitgevoerd te worden.
Mocht het zo zijn dat uw dakbedekking op het dak zijn levensduur heeft bereikt of in ieder geval het grootste gedeelte van uw dakoppervlak kapot is, dan kan het zijn dat u een dakdekker nodig heeft die een grondige dakrenovatie uitvoert.

Het maakt dan niet uit of de dakrenovatie over eventuele platen, dakpannen, EPDM of een andere materiaal gaat.
Wij zullen eerst op locatie komen kijken of een complete renovatie echt noodzakelijk is. Als onze dakdekker een dakrenovatie aanraadt dan is het raadzaam zijn advies op te volgen, we adviseren dit echt alleen als het nodig is.

Als u dit niet doet dan kan het zo zijn dat u elk jaar een dakreparatie moet laten uitvoeren en uiteindelijk zijn de kosten hoger en ontkomt u er niet aan om een dakrenovatie uit te laten voeren.

Vergunning nodig voor een dakrenovatie?

Als u uw dakbedekking alleen laat vervangen dan is het niet nodig een vergunning aan te vragen. Mocht u toch ander materiaal op uw dak willen dan de rest van de straat dan kunt u het beste even informeren bij uw gemeente.
Zo kan het zijn dat er regels zijn voor het uiterlijk van uw omgeving en heeft u wellicht een omgevingsvergunning nodig.

Namens onze opdrachtgevers hebben wij veel omgevingsvergunningen aangevraagd bij tal van gemeentes.
Ook bij het isoleren van uw dak kunt u beter bij de gemeente informeren of u een vergunning nodig heeft. Een normale basisregel is dan ook als u de draagconstructie van het dak aanpast en de breedte, hoogte, of dikte van het dak aanpast, dan moet u vergunning aanvragen.

Tip: ook kunt u natuurlijk een erkende dakdekker hiervoor om advies vragen, wij hebben uitgebreide ervaring met het aanvragen van vergunningen in tal van gemeenten.

dakrenovatie
Dakrenovatie

Bespreek de dakrenovatie met een dakdekkersbedrijf

Het is voor u zeer lastig om in te schatten wat er allemaal voor uw dakrenovatie klus nodig is. U bent immers niet elke dag bezig op het dak en heeft daar uiteraard geen ervaring mee.
Het uit laten voeren van een dakrenovatie of het laten plaatsen van een compleet nieuw dak zijn prijzige en moeilijke keuzes.

Daarom kunt u beter een erkend dakdekkersbedrijf inschakelen voor uw dak om dit rustig te bespreken en de staat van de oude dakbedekking te controleren of deze wel of niet vervangen moet worden.
Wij nemen altijd alle tijd om mensen te adviseren over het dak, zodat zij een goed onderbouwde keuze kunnen maken. Ook letten wij hierbij altijd ook op het budget dat u beschikbaar heeft, sowieso wil niemand teveel betalen.

Dakbedekking laten vervangen met uw buren samen

Als uw woning de kap deelt met de buren is het belangrijk uw buren over een eventuele dakrenovatie in te lichten.
En misschien is het nog wel een beter een idee dat u het vervangen gezamenlijk laat uitvoeren zodat de kosten van het vervangen van uw dakbedekking alleen maar lager worden.

Lees hier de 2 belangrijkste punten:

  • Uitvoeren van een dakrenovatie samen: Waarschijnlijk is het zo dat het dak van de buren net zo oud is als uw dak. Overleg dan ook of zij interesse hebben in een dakrenovatie. Omdat een dakdekker vaak kijkt hoeveel m2 het dak oppervlakte heeft kan hij de m2 prijs verlagen en u een gezamenlijke korting bieden. In de regel geldt dan ook hoe meer vierkante meter dakoppervlak hoe lager de kosten van uw dakrenovatie. Door uw buren bij uw dak project te betrekken verlaagt u ook de kans op een lekkage tussen de oude en nieuwe laag dakbedekking die overloopt bij de buren.

 

 

  • Estetisch blijft het mooi: Wanneer u samen met de buren uw daken laat renoveren is het zo dat het dak er over de gehele grootte, bij u en uw buren, hetzelfde uitziet. Dit is natuurlijk voor het plaatje ideaal, mensen vinden dat mooi en het zorgt voor waardevermeerdering van uw woning. Bovendien bent in in verband met de levensduur van nieuwe dakbedekking voor decennia klaar.

 

plat-dak-vervangen
Dakbedekking plat dak

Dakbedekking plat dak vervangen

Dakbedekking op een plat dak is ook goed vervangbaar. U kunt gerust kiezen voor een nieuwe laag dakbedekking en de oude laag laten verwijderen.
Het is ook goed mogelijk een nieuwe laag aan te brengen over de oude laag dakbedekking. Mocht dit echter dan toch te zwaar worden dan zal er toch een dakrenovatie moeten plaats vinden.

Een plat dak bedekken kan op verschillende manieren.
Zo kunt u kiezen om meteen dakisolatie te laten aanbrengen of dit juist niet te doen.

Isoleren van een plat dak

Wist u dat u uw stookkosten aanzienlijk kunt verminderen door het platte dak te laten isoleren? Door een dakisolatie aan te laten brengen kunt u gemiddeld 15% bezuinigen op uw jaarlijkse stookkosten.
Vraag aan uw dakdekker om meer advies over het isoleren en dakbedekking aanbrengen van een plat dak.

Subsidie dakrenovatie en dakisolatie

Als u toch naar de gemeente moet voor het aanvragen van een eventuele vergunning voor het vervangen van uw dak vraag dan ook eens naar de subsidie die afgegeven kan worden voor het isoleren van een plat dak.
Veel gemeentes geven subsidie op oudere woningen om deze op te laten knappen en te investeren in isolatie.

Misschien komt u in aanmerking voor lokale, regionale of landelijke subsidieregeling.
Kijk op www.energiesubsidiewijzer.nl waar u veel informatie vindt over lokale subsidieregeling en op subsidieregeling energiebesparing eigen huis (SEEH).

U bent dan in eerste instantie uw investeringskosten kwijt voor nieuwe dak maar met eventuele subsidie en besparing op uw stookkosten verdient u uw investering in de loop van de jaren terug.
Bovendien zorgt u met het laten uitvoeren van een dakrenovatie voor waardevermeerdering van uw huis.

dakrenovatie in Amsterdam
Isoleren van een plat dak met isolatie platen

Offerte dakrenovatie

Als u nu wilt weten wat de prijs is om uw dakbedekking te vervangen kunt u vrijblijvend een offerte aanvragen. Wij behandelen de offerte aanvragen altijd binnen 2 werkdagen.
Dit betekent dus dat u binnen 24 uur weet wat de prijs is voor het uitvoeren van uw dakrenovatie, en de kosten van een compleet dak laten vernieuwen, snel kunt vergelijken.

Onze offertes zijn:

  • Transparant (u ziet duidelijk waar de kosten uit bestaan).
  • Gratis.
  • Vrijblijvend.
  • Concurrerend.

 

Vul onze dakdekker offerte in en ontvang onze kostprijs snel in uw mailbox. U zult verbaasd staan over onze lage kosten voor een dakrenovatie.

Dakrenovatie

De renovatie van een dak kan op verschillende manieren, afhankelijk van de huidige staat en en uw wensen. Leest u hier de verschillende mogelijkheden met onze gemiddelde kostprijs.

Dit is afhankelijk van uw keus voor onder andere de soort dakbedekking. U kunt hier op deze pagina vrijblijvend een prijs aanvragen, zo weet u of uw plannen in uw budget passen.

Als uw dak al meerdere malen is gerepareerd en als uw oude dak in zeer slechte staat is, dan adviseren wij u te kiezen voor een dakrenovatie. Leest u hier alle informatie en prijzen als u een dakrenovatie overweegt.

Als u ervoor kiest een dakrenovatie te laten uitvoeren is het een meer dan prima moment om uw dak gelijktijdig te laten isoleren. U bespaart in de loop der jaren behoorlijk op uw stookkosten. Leest u hier alles over de mogelijkheden van een dakrenovatie gecombineerd met isolatie.