Vraag een offerte aan:

Dakshingles leggen

Dakshingles is een goedkope en flexibele soort dakbedekking. Dakshingles zijn als bitumen shingles te verkrijgen of bitumen leien maar ook mogelijk in houten uitvoering te verkrijgen. Hoeveel kost dakbedekking met shingles?

De dakshingles prijs per m² hangt vooral af van het type en de kwaliteit van de shingles, en om niet te vergeten de oppervlakte van uw dak.

We zullen u op deze pagina alles vertellen over het leggen en monteren van deze dak afwerking en de bijhorende kosten per m².

Dakshingles

Wat kost dakshingles leggen per m²?

Bij dakshingles leggen komt meer kijken dan u denkt. U kunt hiervoor een dakdekker inhuren die uw klus voor u uit handen neemt.
Onze dakdekker kan de gehele klus aannemen voor een vast bedrag maar kan ook een m² prijs berekenen.

We zullen voor u de kosten van een gemiddelde dak van 10 m² laten bedekken met dakshingles even op een rijtje zetten.
Dit zijn slecht richtprijzen houdt u er rekening mee dat de kosten kunnen verschillen van dakdekker tot dakdekker.

In sommige gevallen als het bijvoorbeeld een klus is met meerdere hellingshoeken op uw dak of dat uw oude dakshingles moeten worden vervangen voor nieuwe. Dan kan het ook zo zijn dat de dakdekker een uurtarief in rekening kan brengen.

Dakshingles Gemiddelde prijs per m² incl btw en plaatsing
DakshinglesGemiddelde prijs per m² incl btw en plaatsing
Dakshingles bevestigen met isolatieVanaf €16,-
Dakshingles zonder dakisolatieVanaf €12,-
Dakshingles met folie ( dampscherm )Vanaf €15,-

Voor- en nadelen dakshingles

Heeft u nog twijfels tussen dakshingles of een andere soort dakbedekking, dan zetten wij de voor en nadelen van dakshingles op een rijtje voor u.

Soort uitvoeringen: Met shingles als dakbedekking kunt u helemaal zelf de stijl en uitstraling van uw woning bepalen

Soort uitvoeringen: Met shingles als dakbedekking kunt u helemaal zelf de stijl en uitstraling van uw woning bepalen. U kunt kiezen uit houten of bitumen shingles zo heeft u ook keuze uit een breed aanbod aan kleuren en vormen.

Geluidsisolerend: In tegenstelling tot bijvoorbeeld dakplaten in metaal of kunststof zijn dakshingles goed, geluidsisolerend u heeft dus minder last van geluidshinder bij felle regen of hagel.

Licht & flexibel: Dakshingles zijn erg licht. Ze belasten de dakconstructie dus amper en zijn daardoor ideaal voor tuinhuisje ‘s, shingles zijn flexibel daardoor zijn ze ook makkelijk en snel te plaatsen.

Weersinvloeden: Dakshingles vormen een waterdichte dakbedekking die een uitstekende bescherming biedt tegen hevige wind, felle regenbuien, vrieskou, hevige wind.

Budget: Dakbedekking met dakshingles is een goede keus als u het liever iets goedkoper houdt. het is budgetvriendelijker dan bijvoorbeeld, dakpannen, rietendaken of een dak met PVC dakbedekking.

Minder geschikt voor goed geïsoleerde daken: Dakshingles zijn gevoelig voor temperatuurverschillen en condensvorming aan de onderkant. Ze gaan veel langer mee op een goed geventileerde onderconstructie (om vocht af te voeren) dan op een geïsoleerde of warme ondergrond.

Beperkt levensduur: Dakshingles gaan minder lang mee dan andere dakbedekkingen zoals dakpannen, dakplaten, natuur- of kunstleien. De levensduur bedraagt gemiddeld 10 à 20 jaar. Houdt u er wel rekening mee dat de dakshingles, van de praxis kunt u niet vergelijken met de dakshingles die uit een vakbekwaam groothandel komen.

Deze zijn namelijk veel kleur vaster en hebben een veel langere levensduur. Bedenkt u goed van te voren waar u uw nieuwe dakshingles wilt gaan kopen.

Gevoelig voor mosvorming: Afhankelijk van de kwaliteit van de shingles en de omgeving vormt zich sneller mos op dakshingles dan op andere types dakbedekkingen. U kan kiezen voor shingles die gecoat zijn met een anti-mos product.

Wel of geen onderlaag met dakshingles leggen?

Als u een schuin dak heeft met teminste een hellingshoek van rond de 30 graden of meer dan adviseren onze dakdekkers een onderlaag aan te leggen.
Omdat een 30 graden dak aardig vlak is zal het hemelwater minder snel worden afgevoerd.

Mocht het zo wezen dat uw dak maar een hoek heeft van rond de 15 graden (bijna een plat dak dus) dan raden wij af om dakshingles te leggen.
Het regenwater zal dan te lang op het dak blijven liggen en de kans dat het dak op deze manier wordt aangetast is dan vele malen groter dan bij een dak wat schuiner loopt.

Als u een onderlaag wilt leggen gebruik dan een bitumineuze dakbedekking.

Wat zijn de voordelen en functie van het aanbrengen van een onderlaag onder uw nieuw geplaatste dakshingles?

  • De bitumen onderlaag beschermt het bestaande dakbeschot tegen regen en harde wind.
  • Het leggen van een onderlaag houd uw dak waterdicht.
  • Mocht u foutjes maken met de aanleg van dakshingles dan zal u dit niet zien door de onderlaag die aangebracht is.
Dakshingles geplaatst op een tuinhuisje

Uitvoering dakshingles

U kunt kiezen uit twee soorten dakshingles bitumen of houten shingles:

Bitumen dakshingles deze worden ook bitumen leien genoemd. Deze soort zijn iets goedkoper dan de houten variant.

Het gaat om flexibele dak elementen die gesneden zijn uit lange stroken bitumen. Het is mogelijk om deze shingles vast te nagelen met asfaltspijkers op het dakbeschot, maar de dakshingles lijmen is ook een optie.

Houten dakshingles zijn op maat gemaakte gezaagde plankjes. Die in 2 à 3 lagen geplaatst worden dit is voor 100% waterdichte bekleding. Houten shingles zijn exclusiever, maar de prijs per m² ligt ook hoger dan bij bitumen dakshingles.

Vooral bitumen shingles zijn mogelijk in verschillende kleuren

Vooral bitumen shingles zijn mogelijk in verschillende kleuren. Dakshingles in het zwart en dakshingles in het rood zijn de meest voorkomende, maar u kunt ook kiezen voor shingles in grijs, groen, bruin, blauw, oranje.

Wilt u een kleiner dak laten bekleden zoals bijvoorbeeld een tuinhuis

Gaat de klus om een grotere dakoppervlakte, dan zijn rechthoekige dakshingles het populairst vanwege een vlotte plaatsing. Wilt u een kleiner dak laten bekleden zoals bijvoorbeeld een tuinhuis dan kunt u gaan voor shingles met de vorm van een beverstaart.

Een tuinhuis met houten dakshingles

Heeft u last van mosvorming?

Dan kunt u het beste voor dakshingles kiezen die behandeld zijn met een speciale coating. Voor de afwerking van de dakranden zijn er aluminium dak strips op de markt.

Er bestaan zelfs verschillende systemen om uw dak met shingles voldoende te ventileren. Zo voorkomt u dat vocht uw shingles en uw dakbeschot beschadigt.

Het aanbrengen van dakshingles

Als de dakshingles worden aangebracht begint men aan de onderzijde van het dak.
De eerste singel moet zo een 2 tot 3 cm oversteken van de dakrand. Ook zal er aan de voor en achterzijde rekening gehouden worden met de dakrand.

Het is namelijk belangrijk dat de daksingels over de boeidelen steken.
De tweede laag wordt bovenop de eerste laag shingles gelegd. Zo zijn ze dubbel gedekt en hoeft u niet veel af te snijden.

De derde laag word met de onderkant van de flappen gelijk aan de bovenkant van de inkepingen gelegd van de vorige laag die is aangebracht.
U kunt op deze manier de singleplaten zowel aan de bovenzijde (zoals de nok) als de voorzijde van bijvoorbeeld het piramidedak laten aanleggen.

Het vast monteren van de singels kan of de volgende manieren:

  • Met kit.
  • Nieten.
  • Spijkeren (asfaltnagels).

Bedenk van te voren of u het dak wilt isoleren en de dakshingles over de dakisolatie heen wilt leggen.
Op deze manier kunt u het dak beter op afschot laten lopen om het regenwater sneller af te laten voeren.

Dakshingles offerte aanvragen

Voor meer informatie over een dakrenovatie of een vrijblijvend advies over het laten leggen en aanbrengen van dakshingles op uw dak. Kunt u geheel vrijblijvend een offerte aanvragen.
Wij zorgen ervoor dat u snel de kosten ontvangt voor uw nieuwe dak die wordt bedekt met dakshingles.

U ontvangt zo spoedig mogelijk een antwoord van ons en dan zal u versteld staan van onze laagste prijzen die wij bieden. Wij reageren binnen 2 werkdagen op uw offerte aanvraag en zorgen er altijd voor dat u bij ons erg goedkoop uit bent.
Vermeld in uw offerte aanvraag zoveel mogelijk informatie dat u wilt en wat de huidige situatie is.

Alleen met voldoende informatie kunnen wij een prijs opmaken voor het plaatsen van dakshingles.

Dakshingles leggen

Beperkte levensduur dakshingles gaan minder lang mee dan andere dakbedekkingen zoals dakpannen, dakplaten, natuur- of kunstleien. De levensduur bedraagt 10 à 20 jaar (afhankelijk van de kwaliteit en de plaatsing).

Bij dakshingles maakt u gebruikt van een bitumineuze onderlaag. De functionele eigenschappen van een onderlaag: De onderlaag beschermt het dakbeschot tegen door de wind omhooggedreven regen. De onderlaag fungeert dan als extra veiligheid.

Dakshingles zijn er in verschillende soorten en maten. Ook de prijzen zijn variabel. De kosten om dakshingles te laten plaatsen door een dakdekker liggen rond de 16,- euro per vierkante meter (m²). Hierbij word er onderscheidt gemaakt in het materiaal en het tarief van een dakdekker.

Dakshingles leggen is niet een hele makkelijke klus. Hiervoor kan je beter een dakdekker inhuren die exact weet wat hij doet.