Vraag een offerte aan:

Dakreparatie

Als uw dak lekt dan kan dit voor veel problemen zorgen, ook in uw huis. Uw dak is namelijk het meest kwetsbare gedeelte van uw huis en verantwoordelijk voor de bescherming van de gehele woning.

Uw dakbedekking wordt continue aan ons wisselend klimaat blootgesteld en dit heeft grote invloed op tal van materiaal, zo ook op uw dakbedekking.

Als uw dakbedekking of dakpannen lekken dan kan de rest van uw huis ook aangetast worden.

Wanneer er een mankement aan uw dak is, dan is het dus belangrijk om een dakreparatie uit te laten voeren en uw dak zo snel mogelijk te laten repareren.

Overigens ligt het aan de algehele staat van het dak en de dakbedekking of er een dakreparatie plaatselijk kan worden uitgevoerd of dat er totale vernieuwing van uw dak nodig is.

Hieronder vindt u in ieder geval informatie over de volgende aspecten van een dakreparatie:

  • Gemiddelde kosten.
  • Mogelijke werkzaamheden (plat en hellend dak).
  • Reparatie na een lekkage.
  • Besparen op de kosten van dakreparatie.
dakreparatie-uitvoeren

Dakreparatie kosten

Als u dak schade heeft komt deze dak schade vaak voort uit het feit dat de levensduur van uw huidige dakbedekking bereikt is.

Als dit het geval is adviseren wij u voor een complete dakrenovatie te kiezen. Onze professionele dakdekkers voeren reparaties uit aan uw dak maar ook voor het vervangen van uw oude dak voor een geheel nieuw dak, zijn wij uw betrouwbare partner.

Wij begrijpen dat de aanschaf van een nieuw dak een behoorlijke investering is maar u bent in ieder geval goedkoper uit dan wanneer er ieder jaar een nieuwe dakreparatie nodig is.

Is uw dakbedekking nog wel in goede staat en heeft u last van een plaatselijke lekkage omdat de dakpannen losgeraakt zijn?

Ook dan bent u bij ons aan het juiste adres. Maar met welke kosten dakreparatie moet u dan rekening houden? Bekijkt u rustig de onderstaande gemiddelde dakreparatie kosten.

In dit overzicht treft u de gemiddelde kosten dakreparatie aan, inclusief de btw.

Niet iedere reparatie op het dak is hetzelfde want iedere schade is natuurlijk weer anders. Ook verwachten wij niet van u dat u gewend bent om regelmatig uw dakpannen te controleren of uw dakpannen vervangen moeten worden.

Daarom is een specifieke prijs geven, op dit moment bijzonder lastig.

U kunt nu besluiten om bij ons bedrijf offerte aan te vragen voor de kosten voor de reparatie van uw dak, wij sturen u binnen 2 werkdagen een passende offerte.

In de meeste gevallen zullen we echter zelf langs moeten komen om de schade op uw dak te zien om een adequate offerte op te maken.

Overigens is het aanvragen van een offerte bij ons gratis en vrijblijvend. U hoeft zich dus geen zorgen te maken dat u aan iets vast zit.

U weet dan in ieder geval wel met welke kosten dakreparatie u rekening dient te houden. Onze professionele dakdekkers hebben jarenlange ervaring en zijn allemaal in het bezit van vakdiploma’s.

verhelpen daklekkage
Dak lekkage
Dakreparaties Gemiddelde prijs dakreparatie per m² incl btw
Dakbedekking plat dak €180,- tot aan €220,- euro
Dakbedekking hellend dak €120,- tot aan €280,- euro
Dakgoten vervangen €50,- tot aan €90,- euro ( per meter)
Nok vorsten vervangen €40,- tot aan €85,- euro ( per meter)

Daklekkage, snel handelen!

Vertoont uw plafond gele kringen en voelen de kamers klam en vochtig aan of ontstaan er schimmelplekken op uw muren?
Dit betekent eigenlijk altijd dat u last heeft van een lekkage, handel snel en neem contact op met ons dakdekkersbedrijf.

Een ervaren dakdekker kan ingeval van lekkage het probleem snel voor u verhelpen. Want als u niets aan de lekkage doet dan wordt uw dakconstructie steeds meer aangetast.
Dit betekent niet alleen kosten ten gevolge van de ondervonden vervolgschade maar het is ook nog eens gevaarlijk.

Als het probleem van de lekkage op uw dak door de dakdekker verholpen is kunt u binnen aan de slag met het te lijf gaan van de beschimmelde muren en gele plafonds door ze te behandelen en de muren en de plafonds opnieuw te schilderen.

Wanneer is een dakreparatie nodig?

Heeft u een hellend (schuin) dak dan kan het voorkomen dat er scheef liggende dakpannen zijn of dat sommige dakpannen in de dakgoot liggen.
Soms komt het voor dat uw dakpannen verkleurd maar ook versleten zijn, dit laatste kan echt een probleem in de vorm van lekkages vormen.

Vooral de voegen bij de dak nok zijn, gezien hun kwetsbare positie, vaak versleten en toe aan vervanging. Het vervangen van de voegen van de nokvorsten is een relatief simpele dakreparatie.
Als u een plat dak heeft en er staan grote plassen water op, dan is er echt iets niet in orde.

Inspecteer uw platte dak eens bij droog weer. Waarschijnlijk komt u scheurtjes tegen in de dakbedekking of uw trimlijsten zijn kapot.

dakrenovatie in Amsterdam
Isoleren van een plat dak met isolatie platen

Dakreparatie van een plat dak

In een bepaalde volgorde worden verschillende stappen ondernomen als er sprake is van lekkage Wilt u weten welke dit zijn en wat u zelf kunt doen om op de kosten te besparen?

Leest u dan snel verder. Een dakreparatie op een plat dak bestaat meestal uit de volgende stappen:

1. Probleemanalyse: om uw dak te kunnen repareren moeten we weten wat en waar de beschadiging , die de lekkage veroorzaakt, zich bevindt.

Als uw dak makkelijk te bereiken is en u heeft er geen probleem mee om op uw dak te staan kunt u zelf op zoek gaan naar de oorzaak van de lekkage.

Ervaring leert dat daar veel tijd in gaat zitten. Komt u er zelf niet uit dan zijn onze dakdekkers in het bezit van de benodigde apparatuur en ervaring om de lekkageveroorzaker op te speuren.

2. Dak schoonmaken: voordat wij een goede inspectie kunnen doen dient het dak schoon te zijn, wanneer u dit zelf doet bespaart dat kosten voor u.

Dat is verreweg de beste situatie die wij als dakdekkersbedrijf tegen kunnen komen als we aan het werk gaan. Het dak vrijmaken van water, bladeren en vuil zoals grind moeten verwijderd worden voordat er een dakreparatie kan worden uitgevoerd. Dit kunt u zelf doen maar onze dakdekker neemt u deze klus graag uit handen.

3. Dakreparatie: gaat u nooit zelf aan de gang als u niet veel ervaring heeft met doe-het-zelven want een dakreparatie van een plat dak is vakwerk dat door een geschoolde dakdekker het beste kan worden uitgevoerd.

Mocht er sprake zijn van kleine schadegevallen en het resterende gedeelte van uw dakbedekking is in goede staat, dan is er geen sprake van dat het gehele dak vervangen moet worden maar kan de dakdekker de schade met bijvoorbeeld dakreparatiepasta opnieuw geheel waterdicht maken.

Het kan ook zijn dat in overleg met u gekozen wordt om een nieuwe laag van uw bestaande dakbedekking over de schade aan te brengen. Dit is iets rigoureuzer maar geeft over het algemeen wat meer zekerheid.

4. Controle: stel dat de dakpannen die ontbraken zijn opnieuw aangebracht en de schade aan uw dakbedekking is blijkbaar door een simpele dakreparatie opgelost, dan zal de dakdekker altijd controleren of de lekkage daadwerkelijk verholpen is.

Hier hebben we verschillende methodes voor, afhankelijk van het soort dakbedekking.

Omdat wij een gecertificeerd bedrijf zijn hoeft u zich ook nooit zorgen te maken over eventueel later opkomende of terugkerende problemen.

Mocht na verloop van tijd blijken dat de dakreparatie niet afdoende is geweest en uw opnieuw schade ondervindt dan kunt u gerust zijn.

Over de door ons uitgevoerde werkzaamheden, of het nu om een simpele dakreparatie gaat, een geheel nieuw dak, wij geven altijd garantie zoals een erkend dakdekkersbedrijf dat hoort te doen.

Doordat wij ons in de klant verplaatsen kunt u altijd rekenen op een uitstekende dienstverlening.

dakbedekking laten leggen
Dakbedekking laten leggen

Dakreparatie van een hellend dak

Ook bij de dakreparatie van een hellend dak zijn er werkzaamheden die in de meeste gevallen in dezelfde volgorde terugkomen.
1. Probleemanalyse: als er sprake is van dakschade en dus een dakreparatie van een hellend dak, dan is in tegenstelling tot lekkage bij een plat dak, de oorzaak vaak sneller te vinden.

Vaak is het verstandig, ook zonder dat u de duidelijke signalen waarneemt van lekkage, om bijvoorbeeld na een zware en heftige storm uw dak te inspecteren.
De kans dat er een kleine schade is ontstaan die groter wordt naarmate de tijd verstrijkt is groot te noemen.

In het geval van een met dakpannen gedekt dak, en zeker als de dakbedekking er al 20 jaar of meer ligt, kan het voorkomen dat er op het dak dakpannen scheef liggen en dat er zelfs enkele pannen ontbreken.
Het is belangrijk om deze informatie, met name het aantal vermiste dakpannen of het aantal vierkante meter, door te geven aan onze dakdekker in uw offerteaanvraag.

Op de rand over de nok van het dak (de dakvorst) gebeurt het vaak dat er sprake is van schade omdat dat één van de kwetsbaarste plekken van een hellend dak is.
Als het glazuur van uw dakpannen vervaagd na verloop van jaren betekent dit dat ze minder vochtbestendig zijn, de dakpannen worden poreus. Ook in dit geval kan een dakreparatie verstandig zijn.

Een gevolg van poreuze dakpannen is namelijk dat deze kunnen gaan lekken met de nare gevolgen van schimmel en houtrot tot gevolg.
Snel handelen bij een lekkage is, zoals eerder aangegeven, erg belangrijk om te doen. Op deze manier worden hogere kosten, omdat bijvoorbeeld de dakconstructie aan het rotten is, vermeden.

2. Dakreparatie: na de analyse wordt duidelijk wat precies het probleem is en wat voor schade er op uw dak aanwezig is.
Na het vaststellen van de schade kunnen we overgaan op de daadwerkelijke dakreparatie. Op hellende daken is dit meestal het vervangen van dakpannen, maar het kan ook zo zijn dat de onderliggende dakconstructie een reparatie nodig heeft.

Wat er ook uit komt na of tijdens de analyse, wij zullen altijd vooraf een prijsopgaaf maken zodat u kunt zien wat de uiteindelijke kosten voor uw dakreparatie zullen zijn als u het door ons professionele dakdekkersbedrijf laat oplossen.

Is er sprake van totale dakrenovatie?

Als u uw koffers van zolder gaat halen en u bent blij dat u afreist naar de zon maar de wind giert, ook op uw zolder, langs uw hoofd?

Dan is er iets mis met uw dakbedekking. Misschien heeft u het huis onlangs gekocht en wist u dat deze dakbedekking er al 22 jaar ligt, of heeft u al een aantal maken een dakdekker laten komen om een dakreparatie te laten uitvoeren?

Dan is de levensduur van uw dak bereikt en is het tijd om uw complete dakbedekking te laten renoveren. Met de keuze van uw nieuwe dakbedekking zijn wij u uiteraard graag van dienst.

Wilt u zekerheid over de staat van uw dak, schakel dan onze dakdekker in om uw dak te laten inspecteren.

Bedenkt u wel dat als u het vervangen dak uitstelt, de kosten voor het iedere keer inschakelen bij dakreparatie, vermoedelijk op den duur hoger zijn dan een totale renovatie.

Door het inschakelen van een dakdekker weet u of het verstandig is om over te gaan tot dakreparatie of dat het voordeliger en verstandiger is voor totale dakrenovatie te kiezen.

U kunt zelf ook aan de slag met een dakrenovatiekit, maar dit raden we ten zeerste af.

De dakreparatiekits die te koop zijn in bouwmarkten zijn vaak van slechte kwaliteit en staan garant voor nieuwe problemen in een korte toekomst.

Besparen op de dakreparatie kosten?

Aarzelt u niet en vraag bij ons dakdekkersbedrijf een offerte aan. De dakreparatie kosten zullen snel bekend zijn. Als u ons offerte formulier invult en verzend dan heeft u binnen maximaal 2 werkdagen een offerte in huis.
Naar aanleiding van de door u aangeleverde gegevens maken wij een transparante offerte voor uw dakreparatie. Ook de handelingen die u zelf alvast kunt uitvoeren op uw dak, zoals omschreven, kunnen tot een aanzienlijke besparing leiden van het uiteindelijke offertebedrag.

Geeft u dit ook aan bij de aanvraag. Onze offertes zijn helder en onze tarieven zijn marktconform. Overigens is het uitbrengen van onze offerte geheel vrijblijvend. U verplicht zich tot niets en de aanvraag is geheel gratis.
Ondanks dat ons dakdekkersbedrijf origineel uit Amsterdam komt kunnen wij een dakreparatie in Nederland uitvoeren. Vraag daarom simpelweg een offerte aan als u wilt weten wat het voor u gaat kosten om het dak te laten repareren.

Dakreparatie

Op een plat dak treffen wij doorgaans bitumen dakbedekking aan. Bij lekkage wordt het lek vaak met bitumen dicht gebrand. Leest u hier hoe wij uw platte dak kunnen repareren.

Bij een dakreparatie zijn de kosten afhankelijk van de grootte van het lek en met welk materiaal uw dak gedekt is. Gaat het om een paar missende dakpannen of gescheurd bitumen. Hier leest u op welke wijze en tegen welke kosten wij de dakreparatie uitvoeren.

Een dakreparatie is prima uit te voeren, ook als het regent. Er zijn namelijk speciale materialen die waterbestendig zijn. Leest u hier op welke wijze een dergelijke reparatie wordt uitgevoerd.