Vraag een offerte aan:

Dak reiniging

Door op tijd uw dak te laten schoonmaken en te laten ontmossen voorkomt u in de loop van de tijd veel schade en kosten, en uw woning toont namelijk ook veel netter met een gereinigd nieuw dak of gevel.

Heeft u last van vuil, mos of algen op uw dakpannen, singels of golfplaten?

Dan is een dakreiniging misschien wel een goede optie om te laten uitvoeren door een goede en goedkope dakdekker.

Wist u dat vervuiling aan uw dak ook de levensduur van uw dakpannen of riet erg vermindert.

De gemiddelde prijzen van daken reinigen met dakpannen variëren ook enorm.

Uiteraard is een dak reinigen door een van onze dakdekkers niet heel goedkoop! Echter hoeft dit in onze ogen per vierkante meter (m²) ook niet duur te kosten!

Leest u op deze pagina alle informatie betreft het schoon laten maken van uw dak en de kosten per m2 en de verschillende reinigingsmanieren.

Omdat ons dakdekkersbedrijf uit Amsterdam al veel daken hebben gereinigd krijgen wij veel vragen over de prijzen van een dak reinigen.

Wij hebben hier een paar vragen op een rijtje gezet:

  • Zijn dakpannen laten schoonmaken duur?
  • Krijgen jullie mijn dakpannen weer echt goed schoon?
  • Kan je beter dakpannen laten vernieuwen in plaats van laten reinigingen?

Wij vinden oprecht dat u recht heeft op een eerlijke kwaliteitverhouding.

dakdekkersbedrijf
Dak wordt gereinigd

Wat kost dakreiniging?

Voordat u uw dak wilt laten reinigen is het belangrijk dat u de kosten hiervan weet.
Als we er van uit gaan dat uw dak een normale mos en alg vervuiling heeft zullen de gemiddelde prijzen voor een dak reiniging tussen de 8,- en 12,- euro per m² liggen.

De prijzen van een dak reiniging hangen geheel af van de soort vervuiling die zich bevindt op het dak.
Het dak zal worden gereinigd met heet water onder hoge druk. Na het afspuiten van het dak brengen wij een algen dodend middel aan zodat uw dak langer schoon blijft.

Als u de exacte kosten wilt weten is het belangrijk dat u ongeveer uw dakoppervlakte weet.

De prijs van het reiniging van uw dak verschilt per bedrijf

De prijs van het reiniging van uw dak verschilt per bedrijf. Vervolgens heeft u de keuze of u nog extra werkzaamheden aan uw dak wilt laten doen.

U kunt hierbij denken aan impregneren of coaten om ow dak beter te beschermen en de levensduur te verlengen.

Woont u in een rijtjeshuis met een dakoppervlak van 45 m² en wilt u uw dakpannen laten reinigen? Dan zijn de kosten dus ongeveer €250,- inclusief materiaal en arbeidskosten.

Wilt u na het reinigen ook uw dak nog laten coaten? Dan kunt u rekenen in dezelfde situatie op een meerprijs van €600,- bovenop de reinigingskosten. In totaal zou u dus uitkomen op een bedrag van €800,- voor het reinigen én coaten van uw dak.

Voor de exacte kosten kunt u een vrijblijvende offerte op vragen. U ontvangt dan binnen 2 werkdagen persoonlijke offertes van bedrijven in uw regio. Door offertes te vergelijken kunt u bovendien tot 30% besparen.

Vraagt u dan hier een geheel vrijblijvende offerte aan en u ontvangt binnen 48 uur uw prijsindicatie.

Dak werkzaamheden Gemiddelde prijs per m²
Dak werkzaamhedenGemiddelde prijs per m²
Dak laten reinigenVanaf € 8,- tot € 12,- per m²
Dak laten coatenVanaf € 10,- tot € 20,- per m²
Dak laten impregnerenOngeveer vanaf € 5,- per m²

Hoe werkt dak reiniging?

Het reinigen van een dak kan op verschillende manieren. De meeste gebruikte manier is het reinigen met heet water onder hoe druk.
Houdt u der wel rekening mee dat het soort dak materiaal u heeft wij u dak grondig reinigen zodat deze weer geheel nieuw lijkt.

Op deze manier zal het mos en alg snel van uw dak afspoelen en kunnen wij eventueel ook nog eens een reinigingsmiddel toevoegen.

Dakgoot reinigen

Een dakgoot heeft het vaak zwaar te verduren. De goot vangt namelijk een groot deel van het vuil van het dak op. Denk bijvoorbeeld aan bladeren die op het dak vallen, of mos dat naar beneden kruipt.
Als u uw de dakgoot niet regelmatig reinigt kan het systeem verstopt raken en loopt het regenwater niet meer goed weg. Als de dakgoot vervolgens te vol zit en te zwaar wordt, kan het gewicht ervoor zorgen dat de voegen losgetrokken worden.

Het is meestal makkelijk om zelf de dakgoot te reinigen. Eens per jaar, na de winter het liefst, verwijderd u dan de bladeren, mos en overig spul dat in de dakgoot is beland.
Controleer ook de bevestigingsbeugels meteen. Als er schilderwerk nodig is, is het natuurlijk wel slim om een vakman in te huren voor uw dakgoten.

Dakcoating laten aanbrengen

Op de lange termijn is het aanbrengen van een dakcoating een goedkopere optie dan steeds een dakreiniging uit te laten voeren. Het aanbrengen van dakcoating biedt een goede bescherming voor uw dak.

De coating biedt een afstotende laag die ervoor zorgt dat vuil niet kan hechten aan het dak.

Dak coating kan op verschillende soorten dakbedekking aangebracht worden. Zeker wanneer u de dak coating laat aanbrengen door de onze dakdekkers. Wij doen dit namelijk voor hele lagen prijzen per m².

De dak coating op de volgende soorten dak en soorten dakbedekking aangebracht worden:

  • Plat dak (bitumen en epdm)
  • Schuin dak
  • Pannendak en dakpannen

Op een rieten dak is het aanbrengen van dakcoating bijvoorbeeld niet mogelijk.

Dit heeft te maken met het feit dat er een open ruimte tussen de verschillen stukken riet aanwezig is.

Een dakcoating is overigens ook altijd waterdicht, dit maakt de kans op lekkages dus direct kleiner.

Beschadigt de dakbedekking niet?

Een dak reiniging word met een hoge druk aangebracht. Het reinigen met heet water of het straalmiddel zal op de juiste wijze moeten worden toegepast om uw dakbedekking, golfplaten of dakpannen heel te houden. Zo dat u uw dakbedekking niet beschadigt!
Huur daarom een professionele dakdekker of reinigingsbedrijf in die weet wat hij doet en u garantie kan geven op de klus.

Vraag geheel vrijblijvend de prijzen aan per m2 en ontdek hoe goedkoop het is om uw dak schoon te laten maken bij de Dakdekker-concurrent.

Dak laten controleren

Wij beschikken over alle materialen en middelen voor een optimaal resultaat. Wij zijn gespecialiseerd in een dak reiniging van alles soorten daken maar ook het laten aanbrengen van dakbedekking, en gevelreiniging zijn klussen die wij regelmatig met grote zorg uitvoeren.
Wanneer wij bezig zijn met uw dak controleren wij ook meteen uw dak op vuil en repareren we de dakgoten.

Eventueel kunnen wij na een waardige dak inspectie en reiniging en kleine reparaties uitvoeren aan uw dak.

Na het reinigen impregneren

Impregneren of het aanbrengen van een dakcoating zorgt ervoor dat vuil en water afgestoten worden en geen hechting meer kunnen krijgen op de dakpannen.
Na het schoonmaken van het dak is het impregneren van de dakpannen of oude golfplaten (asbest) een zeer goede oplossing om zo in de toekomst alg, vuil, mos, te voorkomen.

Eigenlijk is het reinigen van uw dak net zo belangrijk als de fundering van uw huis.
Op deze manier zal het dak nog maar eens in de 5 jaar gereinigd hoeven te worden en blijft de levensduur van het dak veel beter onder controle.

Tijdens het schoonmaken komen eventuele beschadigingen aan het licht en zo kan het ook een belangrijke rol spelen in het onderhoud van uw dak en het voorkomen van dure reparaties.

Bespaar op uw dakreiniging

Laat deze werkzaamheden altijd uitvoeren door een erkende specialist. Dakdekker-concurrent is u graag van dienst.
Neem contact met ons op voor meer informatie over een daklekkages of vraag direct een vrijblijvende offerte aan en kom er achter wat de prijs is van een dakreiniging per m².

U zult verbaasd zijn over onze scherpe tarieven.

Dak reiniging


De prijs voor het reinigen van uw dak verschilt per bedrijf. Gemiddeld bent u tussen de €8,- en €12,– kwijt per m². Vervolgens heeft u de keuze of u nog extra werkzaamheden aan uw dak wilt laten doen.

U kunt hierbij denken aan impregneren of coaten om uw dak beter te beschermen en de levensduur te verlengen.

De hogedruk-reiniging gebeurt met koud en indien gewenst met heet water. Als het leien dak gereinigd is, wordt het dak behandeld met een algen en mos dodend middel.

Eventueel achtergebleven sporen worden zo alsnog weggehaald. En het terugkeren van algen en mos wordt zo vertraagd.

Dit kan makkelijk met een, hogedrukspuit, bezem of borstel en een goed schoonmaakmiddel. Met een hogedrukspuit kun je de dakpannen reinigen en schoon krijgen. Doe dit met heet water.

Dakpannen die kwetsbaar zijn (zoals leien pannen of shingles) kunnen schoongemaakt worden met een lage drukspuit. U kunt altijd een poging wagen om zelf uw dak te reinigen. Echter blijft dit een gevaarlijke klus op hoogte.

Wij adviseren u dan ook om een betaalbare dakdekker dit te laten doen.