Vraag een offerte aan:

Dak vervangen

Als u continu problemen met uw platte dak of schuine dak heeft zoals lekkages is het dan niet eens tijd om uw dak te vervangen?

Maar wat kost een dak vervanging en hoe gaat het vervangen in zijn werk?

Een dakrenovatie of het dak laten vervangen wat is goedkoper? Natuurlijk wilt u nog jaren vooruit kunnen met het dak bovenop uw huis.

De prijzen zijn afhankelijk van het soort dak. Denkt u hierbij aan een zadeldak, schuurdak of een dak met dakpannen.

Is de fundering van je dak toe aan vervanging, dan stijgen de prijzen snel, maar die kosten zijn per situatie zeer verschillend.

Op deze pagina geven we u informatie over de kosten per m² van een dak vernieuwen, een plat dak vervangen, een hellend dak vervangen en dakrenovatie.

Daarnaast is het mogelijk om flink te besparen op de kosten per m² voor een dak vervangen. Een dak vervangen is nodig wanneer het huidige dak zodanig is beschadigd of verouderd is.

Een dak vervangen kan gaan om een nieuwe laag dakbedekking over de oude laag, of het compleet vervangen van de gehele dakconstructie.

De prijzen voor een dak vervangen beginnen gemiddeld vanaf € 75,- euro per vierkante meter.
Een nieuw dak laten plaatsen is een klus die met enige regelmaat wordt onderschat. Een dak vervangen vereist nauwkeurigheid en vakmanschap. Op deze manier kan uw dak nog jarenlang meegaan.

Wij willen u uiteraard goed voorbereiden op het laten plaatsen van een nieuw dak.

Wij geven u op deze pagina meer informatie over de mogelijkheden, de kosten, bespaartips en verschillende soorten dakbedekking.

dakdekker
Dak voorzien EPDM dakbedekking

Kosten dak vervangen

De kosten voor het vervangen van een dak zijn afhankelijk van meerdere aspecten. Hieronder hebben wij een handig overzicht gemaakt van de gemiddelde kosten van het vervangen van een dak.
Oude dakbedekking vervangen voor nieuwe dakbedekking kost gemiddeld € 75,- per m² tot € 150,- per m², inclusief, weghalen van de oude dakbedekking, daarbij is het materiaal en btw al ingecalculeerd.

Kosten voor het verwijderen van de huidige dakbedekking + kosten voor het aanbrengen van nieuwe dakbedekking.
De kosten kunnen uiteenlopen. Het hangt volledig af van wat er moet gebeuren. In de meeste gevallen moet de huidige dakbedekking verwijderd worden, pas daarna kan er aan de slag worden gegaan met het plaatsen van de nieuw dakbedekking.

De bovenstaande gemiddelde kosten zijn inclusief btw, materiaalkosten en personeelskosten. U kunt zien dat vervangen van daken, niet perse goedkoop is, maar dat het niet hoeft te betekenen dat het duur hoeft te zijn.
Zo beginnen bijvoorbeeld de kosten van een plat dak vervangen per m² al vanaf € 75,- euro. Omdat ieder dak anders is, kunnen de prijzen uiteenlopen.

Bent u benieuwd wat de prijs is voor het vervangen van uw dak? Vraag dan geheel gratis en vrijblijvend een offerte bij ons aan.
Dakdekkersbedrijf de Dakdekker- Concurrent heeft jarenlange ervaring opgebouwd met het vervangen en renoveren van daken.

Zo weet u precies wat de kosten zijn voor het vervangen van uw dak vervangen zijn en u zit nergens aan vast.

Soort klus Gemiddelde prijs per m²
Soort klusGemiddelde prijs per m²
Plat dak€ 75 – € 99 euro
Hellend dak€ 75 – € 125 euro
Dakisolatie aanbrengen€ 45 – € 50 euro
Dakbeschot vernieuwen€ 90 – € 140 euro

Dak vervangen of dakrenovatie wat is goedkoper?

Er zit nogal een verschil tussen deze twee opties. In een aantal gevallen is een dak vervangen niet nodig, maar moet er enkel een dakrenovatie plaatsvinden.

Wanneer de dakconstructie ernstige beschadigen bevat en ook het dak zijn beste tijd heeft gehad, is het tijd voor het vervangen van uw dak.

Een zadeldak, schuurdak of een leiendak gaan lang mee, maar ook aan de levensduur van een dak komt een einde.

In vele gevallen is het goedkoper om het dak in zijn geheel te laten vervangen, in plaats van een dakrenovatie te laten uitvoeren.

Anders is de kans groot dat u binnen een aantal jaren weer een dakspecialist moet laten komen.

Dat is zonde. Het gevolg is dat u met hogere kosten zit dan wanneer u een geheel dak in 1 keer laat vervangen.

De dakconstructie kan een dakdekker opbouwen op het dak maar kan ook van te voren op maat gemaakt worden. De dakconstructie hoeft dan alleen nog maar geplaatst en vastgemaakt te worden aan uw dak.

Toch is het niet altijd nodig om het hele dak te vernieuwen.

Bij vochtig gerot hout of aangetaste balken door houtwormen of termieten is vaak wel een compleet nieuw dak nodig.

Wanneer moet ik mijn dak vervangen?

De grote vraag is altijd wanneer is het tijd om je gehele dak te laten vernieuwen? Het dak krijgt te maken met verschillende weersomstandigheden; regen, sneeuw, zon, storm en wind.

Het is daarom belangrijk dat uw dak sterk en stabiel is. De dakconstructie moet stevig zijn om het gewicht van het dak te dragen.

In de loop der jaren kan zowel een dak als de dakconstructie beschadigen. Uw huis wordt niet meer beschermd en lopen de stookkosten op. De stevige houten balken zorgen ervoor dat het dak goed blijft zitten.

Een dakdekker bouwt de dakconstructie op, om vervolgens het dak vast te maken aan de constructie.

Het is niet altijd noodzakelijk om de dakconstructie ook te vervangen. Wanneer de dakconstructie is doorgezakt kan de dakdekker zorgen voor structuurversterkende balken.

Zo hoeft niet het gehele dak vervangen te worden. In wat voor gevallen moet het complete dak vernieuwd worden?

Wanneer u last heeft van daklekkages, vochtig, gerot hout en aangetaste balken is het hoog tijd voor een nieuw dak.

Houtwormen en termieten kunnen het dak behoorlijk beschadigingen, ook in dit geval is een nieuw dak de beste oplossing.

Laat vooral de dakdekker vooraf even kijken naar uw dak zodat u het plan van aanpak kan bespreken, zo heeft u ook een gemiddelde kosten indicatie.

bitumen-dakbedekking
Dakbedekking wordt aangebracht

Waarom het dak vervangen?

Wanneer u te lang wacht met het vervangen van het dak, kunt u te maken krijgen met allerlei vervelende complicaties.

Op lekkages zit niemand te wachten. Lekkages kunnen ervoor zorgen dat de schade alleen nog maar groter wordt. Zo kan er bijvoorbeeld vocht via de dakplaten naar binnenkomt.

Hetzelfde geldt voor houtrot. In dit soort gevallen kunt u het beste zo snel mogelijk ingrijpen. Ook als er 1 of meerdere dakpannen losgeraakt of verschoven zijn.

Wanneer u een gratis offerte heeft aangevraagd, dan heeft u ongeveer een prijsindicatie over het vervangen uw dak. Hoe gaat het verder in zijn werk?

Stel u gaat akkoord, of u toont interesse, dan verzoekt de dakdekker meestal om een oriëntatiegesprek te laten uitvoeren.

Dit soort gesprekken zijn vrijwel altijd vrijblijvend en gratis het is wel handig om daar vooraf even naar te vragen.
Lees altijd reviews en referenties door van de desbetreffende dakdekker. Zo kunt u de dakdekker vinden die het beste bij uw klus past.

Tijdens zo’n gesprek gaat de dakdekker uw dak bekijken, om precies te kijken wat er nou moet gebeuren. Het fijne aan zo’n gesprek is dat het tweeledig is; u kunt direct vragen stellen aan de dakdekker zoals:

Belangrijke vragen waar u direct respons op krijgt.

Het dak zorgt ervoor dat u veilig binnen kan zitten. Een goed dak biedt bescherming tegen alle weersomstandigheden die Nederland rijk is. Daarnaast zorgt een goed dak ervoor dat uw bezittingen droog en veilig blijven.

Wij adviseren iedereen om met enige regelmaat het dak te checken op oneffenheden. Een inspectie kan het verschil maken. Bij een lekkage bent u meestal al te laat om slechts een kleine reparatie te laten uitvoeren.

Regelmatige dak inspectie kan dit voorkomen.

nieuw dak
Nieuw dak voorbereiding

Dakisolatie kosten

Wilt u een lagere energierekening hebben? Dan kunt u ervoor kiezen om het dak goed te laten isoleren, wanneer u uw dak laat vervangen. Betere dakisolatie zorgt ervoor dat de energierekening flink zal zakken en uw huis ineens een heel stuk duurzamer is.

Door deze isolatieklus uit te laten voeren door een dakdekker kan u wel tot 35% besparen op uw jaarlijkse stookkosten!!

(Dit geldt ook voor een nieuwbouw woning)

Bij ons zijn alle dakisolatie mogelijkheden mogelijk.

Ook vertellen wij u de juiste werkwijze en geven wij u bespaartips als u uw dak laat isoleren door een erkende dakdekker uit Amsterdam met of zonder subsidie.

Het aanbrengen van dakisolatie is een investering die zich al vrij snel terugbetaald. U bespaart op jaarbasis meer dan honderden euro’s. Zie het als een dikke beschermende deken die u over uw huis legt.

Wat kost een nieuw pannendak met isolatie?

Een dak isoleren kost gemiddeld tussen de € 40,- en de € 60,- euro per vierkante meter. In totaal kost een nieuw dak met dakisolatie dus tussen de € 110,- en de € 190,- euro per vierkante meter.

Wilt u weten wat de gemiddelde prijzen per m² voor dakisolatie zijn? Dit is natuurlijk belangrijk om te weten als u overweegt om u dak te isoleren.

Hieronder geven wij een voorbeeld van een dak met een gemiddelde berekend oppervlakte van 70 m2.

Let u wel op de exacte prijs voor een dakisolatie hangt geheel af van de constructie van uw woning en de manier die u kiest hoe u uw dak wilt laten isoleren en afwerken.

De bovenstaande kosten per m² zijn dus gemiddelde prijzen.

Wij horen heel veel vaak dat we een erg correcte prijs hebben in vergelijking met andere dakdekkersbedrijven.

Welke materialen worden er gebruikt?

Welk isolatiemateriaal kan er worden gebruikt bij een dakisolatie? De materiaal keuze is geheel afhankelijk van de isolatiewaarden die vereist wordt. Ook is de dakconstructie van uw huis een belangrijk aspect.

De meest voorkomende dakisolaties zijn:

  • Glaswol of Steenwol, dit zijn meestal rollen.
  • PUR, dit zijn meestal platen.
  • PIR, dit zijn meestal platen.
Dak aan de binnenkant geisoleerd
Dakisolatie vanaf de.. Kosten 60 m² Besparing m3 gas Jaarlijkse besparing Terugverdientijd
Binnenzijde schuin dak laten isoleren€ 1400,-500 m3€ 300,- +/_ 5 jaar
Buitenzijde schuin dak laten isoleren€ 3200,-900 m3€ 500,-+/_  7 jaar
Plat dak laten isoleren€ 2200,-800 m3€ 400,-+/_  7 jaar
Zoldervloer laten isoleren€ 1000,-650 m3€ 400,-+/_  3 jaar

Wat kost het vervangen van een dak?

Prijsopgaven met elkaar vergelijken is daarom slim. Lees voordat u met een bedrijf in zee gaat altijd
nog even reviews en referenties door.
Nieuwe dakbedekking voor het gehele dak kost tussen de € 65,- per m² tot € 130,- per m². Dit is inclusief het slopen en verwijderen van de oude dakbedekking.

De prijzen zijn uiteraard per type dak en materiaalsoort verschillend. Als de fundering van je dak toe is aan vervanging dan zullen de prijzen stijgen maar de kosten voor een geheel nieuw dak lopen altijd per situatie uit een.

Offertes aanvragen is altijd gratis en geheel vrijblijvend.
Hierdoor zit u nergens aan vast en kunt u naar hartenlust prijzen met elkaar vergelijken.

Er is nog een andere manier om flink te besparen op de kosten. Nodig uw buren eens uit. Als uw dak
vervangen moet worden, is de kans groot dat ook het dak van uw buren aan vervanging toe is.

Dit kan zeer voordelig zijn voor allebei. Wanneer u er samen voor kiest om een nieuw dak te laten
plaatsen kunt u besparen op de kosten.
Hoe groter de klus, hoe voordeliger het kan worden.
Daarnaast bespaart u ook nog eens op talloze andere kosten zoals voorrijkosten, materiaalhuur etc.

Vergunning voor vervangen dak

Wij krijgen regelmatig vragen binnen over vergunningen aanvragen. In een aantal gevallen moet u een vergunning aanvragen wanneer u uw dak laat vervangen. Wordt de draagconstructie van het dak aangepast? Dan dient u een vergunning aan te vragen.
Verder moet er een vergunning worden aangevraagd wanneer het dak hoger, breder of dikker wordt. Het zicht verandert immers.

Twijfelt u of u vergunning moet aanvragen voor het vervangen van uw dak? Informeer dan even bij uw lokale gemeente. Zo voorkomt u vervelende verrassingen en weet u precies waar u aan toe bent.
U kunt uiteraard ook het dakdekkersbedrijf vragen om meer informatie, zij hebben hier immers ervaringen mee.

Dakrenovatie of het dak vervangen? Natuurlijk wilt u nog jaren vooruit kunnen met het dak bovenop uw huis.
Wanneer het enkel om het vervangen van uw aangetaste dakbedekking gaat, heeft u geen vergunning nodig. Ook niet wanneer u ervoor kiest om voor een ander type dakbedekking te gaan.

Het is tot slot goed om te weten dat het aanvragen van een vergunning een paar weken in beslag kan
nemen. Via het Omgevingsloket kunt u ook informeren of u een vergunning nodig heeft.
Een vergunning kan wel verplicht zijn wanneer u besluit om wijzigingen aan te brengen aan uw dak.

U hoeft geen vergunning aan te vragen als u

  • Geen verandering van de draagconstructie
  • Geen uitbreiding van het bebouwde oppervlakte

Subsidie aanvragen voor vervangen dak

Niet alleen voor vergunningen kunt u terecht bij uw lokale gemeente, ook voor subsidies zijn er mogelijkheden. Bezitters van oude woningen die klussen willen laten uitvoeren, kunnen in veel gevallen terecht bij de gemeente voor subsidie mogelijkheden.
Want op deze manier kunnen oudere huizen ook duurzaam worden.
De gemeente wil graag de duurzaamheidsdoeleinden halen, u kunt daar onderdeel van zijn.

Informeer bij uw gemeente wat de mogelijkheden zijn voor de subsidieaanvragen van het vervangen van het dak. Zeker wanneer u een oude huis heeft, maakt u kans op subsidie.

Wij begrijpen dat u niet teveel wilt betalen voor het vervangen van het dak. Wij adviseren u om minimaal 4 offertes aan te vragen, bij 4 verschillende dakdekkersbedrijven. Zo kunt u de prijzen met elkaar vergelijken.
Dak offertes naast elkaar leggen kan ervoor zorgen dat u soms tot wel 45% procent bespaard op de totale kosten! Hoe komt dit? Wel, doordat dakdekkers werken met verschillende prijzen, rondom nieuwe daken en methodes, kunnen de prijzen uiteen lopen.

dak vernieuwen
Dak vernieuwd

Voordelen

Er zijn nog meer voordelen. U voorkomt mogelijk ook nog eens dat er zwakke plekken komen tussen het
nieuwe en oude gedeelte van het dak, omdat alles in een keer vervangen wordt.
Het kan natuurlijk zo zijn dat uw buren er geen aan behoefte hebben om het dak te vervangen.

Vooralsnog is het verstandig om uw buren wel in te lichten over de dakvervanging. De vervanging
van het dak heeft namelijk ook invloed op het dak van de buren.
Maak hier goede afspraken. Zeker wanneer u kiest voor een ander type dakbedekking.

Doet u dit niet, en de woningen krijgen een compleet ander aangezicht, dan kunt u problemen krijgen met de gemeente.
Hierom is het verstandig om van te voren met u buren even rond de tafel te zitten om dit te bespreken.

Soorten dakbedekking

U kunt u er uiteraard voor kiezen om dezelfde soort dakbedekking te kiezen wanneer u het dak laat
vervangen.
Er zijn ook andere mogelijkheden. Het hangt volledig af van uw persoonlijke voorkeur.
Hieronder hebben wij een aantal type dakbedekkingen op een rijtje gezet.

Voor meer informatie over het type dakbedekking, kunt u doorklikken naar de desbetreffende pagina.

Extra mogelijkheden bij vernieuwen dak
Er is veel mogelijk wat betreft het dak. U kunt u wooncomfort flink vergroten wanneer u het dak laat

vervangen. Wilt u bijvoorbeeld meer lichtinval in huis hebben? Dan kunt u de dakdekker vragen of hij
grote dakramen kan plaatsen tijdens het vernieuwen van het dak.

Een dakraam vervangen is natuurlijk ook mogelijk. Het hangt geheel af van uw persoonlijke wensen.
Wilt u een lagere energieverzekering? Laat uw dak isoleren!
Zo bespaart u ieder jaar honderden euro’s.
Het is mogelijk om meerdere werkzaamheden te laten uitvoeren wanneer de dakdekker het dak gaat vernieuwen.

Denk hier ook aan schoorstenen, dakramen en het isolatiemateriaal. Vraag de dakdekker naar de
mogelijkheden. De beste dakdekker voor een voordelige prijs.

Een vernieuwen van een dak is een omvangrijke klus waar veel bij komt kijken. Natuurlijk wilt u dat
het in een keer goed gebeurt. Het juiste dakdekkersbedrijf vinden, kan soms wat tijd kosten.
Wij adviseren u daarom altijd om meerdere offertes aan te vragen bij verschillende dakdekkersbedrijven.

Kosten advies

Wilt u goedkoop uw oude dak laten vervangen voor een geheel nieuw dak? Dan is het aanvragen van prijsopgaves het geen wat u moet doen.
Een offerte aanvragen is altijd gratis en vrijblijvend u zit nergens aan vast.
De Dakdekker-concurrent heeft jarenlange ervaring met dakbedekkingen vervangen en dakrenovaties.

Onze specialisten staan voor u klaar om klus tot een succes te maken!
Zo gaat u dak weer tientallen jaren mee en kunt volop genieten van uw woning!

dakbedekking nieuw dak

Dak vervangen offerte vrijblijvend!

De realisatie van het laten vervangen van uw dak begint altijd bij een gedegen advies en een scherpe calculatie!
Wij geven u de mogelijkheid geheel vrijblijvend een offerte aan te vragen om zo de prijs van uw nieuwe dak te achterhalen.

Na het aanvragen van de offerte zullen wij u zo snel mogelijk benaderen met de juiste prijsindicatie zodat u weet wat u te wachten staat bij uw dak vernieuwing.

Dak vervangen

Als je nieuwe dakbedekking wilt laten leggen kunt u met een prijs tussen de € 65,- per m² tot € 130,- per m² rekening houden. De kosten zijn inclusief het dak materiaal en de uren van de dakdekker.

Het vervangen van een dak hoeft niet duur te kosten. Afhankelijk van welke soort bedekking u heeft liggen kan hiervoor vrijblijvend een offerte voor worden opgemaakt.

Een van de beste manieren om te besparen op je energierekening is het aanbrengen van dakisolatie. Voor een eengezinswoning kunt u met dakisolatie al snel € 400,- tot aan € 500,- per jaar besparen. Als u de zolder verwarmt omdat deze gebruikt wordt als slaapkamer is de dakisolatie besparing erg groot.

De besparing van een dak laten isoleren door een dakdekkersbedrijf kan uw jaarlijkse stookkosten tot wel 35% verminderen. Leest u hier wat u kunt besparen door isolatie op uw dak te laten plaatsen.

Het vervangen van een oude daklaag van bitumen en het plaatsen van een nieuwe laag dakbedekking kost gemiddeld voor een plat dak tussen de €1.200,- tot aan €2.200,-. dit komt neer op een gemiddelde prijs van €60,- tot aan €80,- per m² voor een dak vervanging.

De meeste dakdekkers berekenen de prijs voor het aanleggen van een nieuw dak per m². Op deze pagina vind u alle soorten dakbedekkingen met de bijhorende prijzen.

Een nieuw dak laten plaatsen kost gemiddeld tussen de €60,- tot aan € 80,- per m² . Een dak isoleren kost gemiddeld tussen de € 30,- en € 50,- per vierkante meter.

In totaal kost een nieuw dak inclusief dakisolatie dus € 90,- tot aan € 130,- euro per vierkante meter.