Vraag een offerte aan:

Dakonderhoud prijzen

U bestaande platte- of schuine dak kan door verschillende weersomstandigheden en temperaturen beschadigd raken en een daklekkage veroorzaken.

Dat kunt u voorkomen door middel van u dak op tijd en op de juiste manier te laten onderhouden. Dakonderhoud is daarom zeer belangrijk om tijdig uit te laten voeren.

In dit artikel leest u alles over de dakonderhoud prijzen en de verwachten kosten als u een dakonderhoud uitbesteedt aan een goedkope dakdekker.

Het is uitermate van groot belang dat u de kosten en de mogelijkheden die bij dak onderhouden goed doorneemt.

Koste wat het kost zullen wij u helpen door de dakonderhoud prijzen goed in kaart te brengen zodat u voor grote schade’s aan u dak voorkomt en dat u onnodig hoge kosten maakt.

Het dak van uw woning krijgt veel te verduren. Regen, wind, storm en hitte kunnen ervoor zorgen dat u dak beschadigt.
Het goed onderhouden van uw dak is van groot belang om daklekkages en grote schade’s te voorkomen.

Dakonderhoud

Wat kost een dakreparatie?

Wat zijn de exacte kosten van een dak reparatie? De dakonderhoud prijzen liggen rond de 16,- euro per vierkante meter (m²).
Wij krijgen met enige regelmaat vragen binnen over dakreparatie.

De werkzaamheden van dakonderhoud kunnen dus behoorlijk uiteenlopen. Wij hebben de gemiddelde prijzen voor dakonderhoud per type woonhuis in een handige tabel hieronder gezet:

 • De kosten zijn inclusief btw, arbeidsloon en materiaalkosten.

Dakonderhoud twee onder een kap woning
Wanneer u een groot woonhuis heeft, zoals een twee onder een kap woning, dan is het belangrijk
om het dak goed te onderhouden die van u en van u buren.

Daken hebben om de zoveel tijd onderhoud nodig.

Dakonderhoud schuur Heeft u een vrijstaande schuur of garage? Dan kan het zijn dat ook deze schuur of garage onderhoud nodig heeft. Een schuurdak bestaat uit een oppervlakte van ongeveer 20 vierkante meter. De gemiddelde prijzen daarvoor liggen rond de 225,- euro.

Het dak van een schuur of een garage wordt nog weleens vergeten en onderschat. Toch is dit ook belangrijk om met enige regelmaat te laten onderhouden. U wilt immers daklekkage voorkomen.


We hebben een aantal prijsvoorbeelden voor u samengesteld. Zo kunt u precies zien hoe goed dakonderhoud in zijn werk gaat en wat de kosten daarvan zijn.

De prijs van een dakreparatie is natuurlijk afhankelijk van de grote van de reparatie. Het is altijd moeilijk om een de juiste prijs te geven als de klus nog niet is waargenomen.

Omdat wij een redelijk bekend bedrijf zijn met zeer goede dakdekkers uit Amsterdam repareren wij veel platte en schuine daken.

Hierdoor krijgen wij veel vragen over de prijs van een dakreparatie.

Denkt u hierbij aan vragen zoals:

 • Wat zijn de kosten voor dakonderhoud per m²?
 • Wat zijn de prijzen voor dakonderhoud?
 • Waarom is dakonderhoud belangrijk?
 • Hoe voorkom ik lekkage in mijn woning?
 • Op deze pagina geven wij u informatie over de dakonderhoud prijzen, het uitvoeren van
  onderhoudswerkzaamheden aan het dak en hoe u een lekkage voor kan zijn.
Type woning Kosten per m², incl. btw
Type woningKosten per m², incl. btw
2 onder 1 kapGemiddeld € 16,-
Vrijstaande woningGemiddeld € 17,-
Tussen woningGemiddeld € 15,-

Hierom is het belangrijk om met enige regelmatig dakonderhoud te laten uitvoeren door een professionele dakdekker.
Gescheurd dakrubber, uitgedroogd bitumen. Dakbekleding verdient de juiste aandacht, zodat u nog zo lang mogelijk van uw dak kunt genieten.
Daken kunnen decennia lang meegaan, mits er regelmatig naar om gekeken wordt door een vakspecialist. Dakonderhoud kan op meerdere vlakken plaatsvinden.

De ervaren dakdekkers van de dakdekker-concurrent kunnen dit onderhoud op zich nemen.
Vaak bestaan de onderhoudswerken aan de daken uit:

 • Dakinspectie
 • Schoonmaken van de dakgoten
 • Dakreiniging
 • Vervangen van dakpannen
 • Reparaties uitvoeren aan dak

De werkzaamheden van dakonderhoud kunnen dus behoorlijk uiteenlopen.

verhelpen daklekkage
Dak lekkage

Lekkage aan het dak wilt u uiteraard te alle tijden voorkomen! Is uw dakbedekking nog een perfecte staat maar heeft u toch last van een plaatselijke daklekkage

Lekkage aan het dak wilt u uiteraard te alle tijden voorkomen! Is uw dakbedekking nog een perfecte staat maar heeft u toch last van een plaatselijke daklekkage.

Wij hebben hieronder de kosten in een overzicht voor u geplaatst over verschillende soorten dakreparatie’s voor een plat dak/hellend dak.

Dakreparaties verschillende soorten daken Dakreparaties kosten
Dakreparaties verschillende soorten dakenDakreparaties kosten
Dakbedekking plat dak: lekkende gedeelte vervangen€ 145 – € 235 per m²
Dakbedekking hellend dak: sommige dakpannen vervangen€ 120 – € 245 per m²
Nokvorsten en pannen vervangen€ 35 – € 90 per meter
Dakgoten vervangen en folie aanbrengen€ 50 – € 90 per meter
Type reparatie Gemiddeld prijs per m², incl btw en arbeid
Type reparatieGemiddeld prijs per m², incl btw en arbeid
Dakreparatie met EPDM€ 235 – € 260
Dakreparatie met bitumen€ 240 – € 265
Dakreparatie met dakpannen€ 115 – € 195
Dakreparatie met leien€ 315 – € 410

Lekkage brengt heel wat nadelen met zich mee. Wanneer u bijvoorbeeld daklekkage hebt, bent u eigenlijk al te laat met het dakonderhoud. De dakconstructie kan daardoor beschadigd zijn.

Dakreparatie kunt u laten uitvoeren door een professionele dakdekker. Houdt u er rekening mee dat er meerdere factoren meespelen die de kosten van een dakreparatie bepalen.

Zoals bijvoorbeeld wat voor soort dakbedekking gaat het en de oppervlakte? Zo heeft u diverse dakreparaties.

Wij hebben de gemiddelde prijzen voor dakreparatie met type dakbedekking in een handige tabel hieronder gezet:

Dakonderhoud complete renovatie

Als de levensduur van uw dak u niet meer kan beschermen tegen de verschillende weersomstandigheden zoals regen wind dan zou ook u energie rekening oplopen. De keuze om uw complete dakbedekking te laten renoveren is dan heel dichtbij.

Als u der voor kiest om een dakrenovatie te laten uitvoeren dan zal u goedkoper uit zijn dan, maar steeds het oude dak te laten herstellen.

Dakonderhoud om lekkage te voorkomen

Het is belangrijk om lekkages altijd voor te zijn. Goedkoop dakonderhoud in Amsterdam en omgeving is mogelijk! Onze dakwerkers hebben de juiste ervaring op zak om uw dak te inspecteren en te repareren. Zo kunt u nog jarenlang genieten van het dak op uw woning.

Dakinspectie kunt u jaarlijks laten uitvoeren. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een dakinspectie. Tijdens de dakinspectie kijkt de dakdekker naar de staat van uw dak en of er eventueel nog reparaties moeten worden uitgevoerd.
Zo bent u een lekkage altijd voor.

De dakdekker kan in een zeer vroeg stadium van een lekkage al zien dat er iets aan de hand is. Op deze manier kan de dakdekker een kleine reparatie uitvoeren om deze lekkage te voorkomen. Wanneer u dat niet tijdig behandelt, kunt u voor nare verrassingen komen te staan.

De dakconstructie kan rotten en u kunt last krijgen van wateroverlast in uw woning. Dit soort vervelende gebeurtenissen moeten we natuurlijk voorkomen. Moet het dak van uw nieuwbouwwoningen, rijtjeswoning of renovatiewoning worden onderhouden in Amsterdam of buiten de randstad (bijvoorbeeld) Haarlem, Amersfoort, Breda.

Dan maken wij niet alleen uw dak schoon, maar halen wij ook de bladeren uit de dakgoten. Zoals Amsterdam telt vele bomen, hoewel dat natuurlijk een prachtig aangezicht geeft, kan het zorgen voor flink wat overlast. Om verstoppingen te voorkomen, halen wij de bladeren uit de goten.

Op deze manier is de kans op verstoppingen in de dakgoten klein. De dakgoten zullen niet overlopen. Dakonderhoud Amsterdam is een goed moment om direct een dakcontrole te laten uitvoeren. Doordat de dakdekker direct al kijkt naar onvolmaaktheden, kan er snel worden ingegrepen. Zo voorkomt u vervelende ongemakken, zoals lekkages.

Toch last van daklekkage?
Het kan zijn dat u toch te laat bent om dakonderhoud te laten uitvoeren op uw dak. Wanneer u geen inspectie heeft laten uitvoeren door een dakdekker en u krijgt last van lekkage, dan bent u helaas te laat. Lekkages kunnen zorgen voor enorme beschadigingen aan uw dak en dakconstructie.

Wanneer u op dit moment last heeft van lekkage, kunt u het beste zo snel mogelijk een dakdekkersbedrijf inschakelen om de schade te laten repareren. Hoe langer u wacht met repareren, hoe erger de schade wordt. Dit kan desastreuze gevolgen hebben voor uw dak. Stel dakreperatie nooit uit!

Dak laten coaten en impregneren
Er zijn veel mogelijkheden voor dakonderhoud. Je kan er ook voor kiezen om je dak te laten coaten en impregneren – naast het onderhoud van het dak. Met coaten en impregneren voorkom je mossen en algen op je dakbedekking. Op deze manier zou je dakbedekking minder snel aangetast worden.

De kosten voor het laten coaten van daken liggen tussen de 9,- euro en de 21,- euro per m². Het impregneren van een dak kost ongeveer 5,- euro per m².

dakbedekking nieuw dak

Bespaar op de dakreparaties kosten


Wij hebben een aantal handige bespaartips voor u op een rijtje gezet om te besparen op de kosten voor dakonderhoud. Hoewel dakonderhoud nooit duur hoeft te zijn. Wij geloven dat dakonderhoud mogelijk moet zijn voor iedere portemonnee.

Bespaartip 1, kosten combineren met buren: Stel u heeft een twee onder een kap woning, dan kunt u er samen met de buren voor kiezen om dakonderhoud of een dakinspectie te laten uitvoeren. Doordat u samen opdraait voor de kosten, kunt u de kosten in tweeën delen.

Het kan ook zijn dat u met meerdere buren dakonderhoud wilt laten doen door een professionele dakdakker. De dakdekker kan u en uw buren hiervoor een aantrekkelijke korting geven.

Bespaartip 2, offertes aanvragen: Vraag altijd meerdere offertes aan bij verschillende dakdekkersbedrijven. Zo kunt u de offertes naast elkaar leggen en de meest voordelige optie uitkiezen. Controleer voordat u de offerte aanvraagt wel of het gaat om een goed dakdekkersbedrijf.

Er zijn helaas een aantal spelers op de markt actief die discutabele kwaliteit leveren voor idioot lage prijzen. Lijkt het te mooi om waar te zijn? Dan is dat vaak ook het geval. Lees daarom vooraf altijd referenties en recensies voordat u een offerte aanvraagt bij een dakdekkersbedrijf. Offertes vergelijken kan ervoor zorgen dat u tot wel 30 procent kan besparen op de totaalprijs!

Bespaartip 3, laat regelmatig het dak inspecteren: Wanneer u al last heeft van een lekkage, bent u eigenlijk al te laat. Dat is zonde, want een lekkage repareren kost veel meer geld dan een lekkage voorkomen. Laat hierom regelmatig u dak controleren door een professionele dakdekker.

Zo blijft uw dak in topconditie en kan uw dak nog jarenlang meegaan. Daarnaast is de kans op lekkages een heel stuk kleiner.

Bespaartip 4, snoei je bomen regelmatig: Bomen laten in de herfst behoorlijk wat bladeren vallen.
Deze bladeren kunnen in de dakgoten terecht komen. Het gevolg is dat uw dakgoten verstopt kunnen raken. Hier kunt u flink wat hinder ondervinden en dat is zonde. Snoei daarom regelmatig uw bomen, zo voorkomt u verstoppingen in de dakgoot en zo voorkomt u lekkages.

Onderhoudsabonnement daken
Het is ook mogelijk om een onderhoudsabonnement af te sluiten. Wanneer u een abonnement afsluit voor onderhoud voor uw dak, komt de dakdekker een paar keer per jaar uw dak inspecteren en waar nodig, repareren.

Er zijn meerdere abonnementsvormen mogelijk. Een onderhoudsabonnement voor daken kost tussen de 100,- euro en de 200,- euro per jaar. Het is een stuk voordeliger dan los dakonderhoud laten uitvoeren.

daklekkage oplossen
Daklekkage wordt opgelost

Dakonderhoud Amsterdam

Wij zijn een erkend dakdekkersbedrijf in Amsterdam. Wij staan garant voor scherpe prijzen en hoge kwaliteit. Onze dakdekkers hebben jarenlange ervaring en kunnen inspelen op iedere dakdekkersklus.
Wij herstellen daken, we inspecteren daken, we dekken daken en we knappen oude daken op. Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Vraag dan vandaag nog gratis en geheel vrijblijvend een offerte bij ons aan! Binnen twee werkdagen ontvangt u dan van ons een offerte op maat u zit dus nergens aan vast.

Dakonderhoud prijzen

Een plat dak wordt vaak met bitumen dicht gebrand. Platte daken zijn vrij wel makkelijk te repareren en te herstellen. Leest u hier alles over de prijs van de dakonderhoud.

Bij een dakreparatie gaat het als eerste om de vraag is het een kleine of een grote reparatie plek? De prijzen van een dak te laten onderhouden. Dat hoeft niet al te duur te zijn. Leest u hier alles over de kostprijs.

Een dak kan prima gerepareerd worden als het regent. Echter zijn er speciale materialen die waterbestendig zijn en een goede hechting garanderen bij natte ondergronden.