Vraag een offerte aan:

Wat kost een nieuw dak?

Uw oude dak laten vernieuwen of plaatsen van een nieuw dak op uw woonhuis of boerderij brengt aardig wat kosten met zich mee.

Als uw oude schuine pannendak of platte dak niet meer voldoet aan de eisen kan dit een daklekkage veroorzaken en bestaat de mogelijkheid dat uw woning waterschade oploopt.

Door niet op tijd het dak te laten repareren of te laten vernieuwen zullen de kosten door de waterschade alleen maar hoger worden en daar zit niemand op te wachten.

Op deze pagina geven wij u alle informatie betreft een dak vernieuwing, de kosten en enkele tips hoe u kunt besparen op de kosten van een complete dakrenovatie.

nieuw dak plaatsen
Nieuw dak geplaatst in Groningen

Snel naar

  Wanneer is een nieuw dak nodig?

  Of u nu kiest voor een dak met dakpannen of een dak van bitumen dakbedekking de dakconstructie moet ten alle tijden stevig genoeg zijn om het complete dak te kunnen dragen.
  In de vuistregel staat dat een dakconstructie 2 maal het gewicht moet kunnen dragen van de dakbekleding. Waarom? Denkt u maar eens aan regen of het gewicht van sneeuw.

  Vaak wordt het vernieuwen van de complete dakconstructie toegepast als het bestaande dak is doorgezakt.
  Het is niet altijd nodig om het gehele dak te laten vernieuwen maar wat erg kostenbesparend is, is om echter maar een gedeelte van het dak te renoveren.

  Door nieuwe balken te plaatsen verstevigen wij de complete constructie zodat het dak de nieuwe dakbedekking makkelijk kan opvangen.
  Wanneer de oude dakbalken zijn aangetast door houtworm, termieten of vocht heeft u helaas een compleet nieuw dak nodig en kan dit niet plaatselijk worden vervangen.

  dakdekkers

  Nieuw dak waar moet u aan denken?

  Als u een nieuwe woning heeft gekocht of van plan bent te kopen dan is het dak één van de onderdelen die erg belangrijk zijn voordat u overgaat tot de aankoop.
  Misschien is het dak wel aan vervanging toe of heeft het oude dak sporen van veroudering opgelopen. Als dit het geval is dan is de mogelijkheid om een volledig nieuw dak te moeten laten plaatsen aanwezig.

  Vraag uw aankoop makelaar of het dak inderdaad in slechte staat is en onderhandel desgewenst op de aankoop prijs.

  Kosten compleet dak laten vernieuwen

  Bij het compleet vernieuwen van een dak komen er altijd kosten om de hoek kijken. Maar wat zijn de gemiddelde kosten van het opnieuw aanbrengen van dakpannen of dakbedekking?
  En met welke factoren heeft de prijs te maken? Lees hieronder de prijsbepalende onderwerpen van het plaatsen van een nieuw schuin- of plat dak.

   

  • Moet het hele dak vernieuwd worden of alleen een gedeelte?
  • Heeft u een pannendak of plat dak met dakbedekking?
  • Hoeveel vierkante meter (m²) is het dak?
  • Heeft u een dakkapel of dakramen in het dak?
  • Hoe hoog is het dak? (dak hoogte)


  Zoals u kunt lezen zijn de kosten afhankelijk van meerdere aspecten. Bij het laten plaatsen van een nieuw dak zal eerst het oude dak van uw woning verwijdert moeten worden.

   

  Het oude dak wordt vakkundig afgebroken en gesloopt zodat er plaats wordt gemaakt voor de nieuwe dakconstructie. Het oude dak laten vervangen voor een nieuw exemplaar met dakpannen of bitumen hoeft niet te veel geld te kosten.
  Wilt u weten wat het kost om uw oude dak te laten vervangen voor een nieuw dak? Vraag dan geheel vrijblijvend een offerte aan!

  Extra wensen bij een nieuw dak?

  Als u heeft besloten een nieuw dak te laten plaatsen heeft u wellicht ook andere wensen met betrekking tot uw dak.
  Het laten plaatsen van een dakkapel bijvoorbeeld. Dit geeft binnenshuis uiteraard meer ruimte en het is een slimme manier om de waarde van uw huis te vermeerderen.

  Of u denkt aan een lichtkoepel of het laten plaatsen van dakraam.
  Deze wensen moet u in een vroeg stadium bekend maken bij uw dakspecialist. Het kan namelijk de soort dakbedekking alsmede het isoleren van uw dak beïnvloeden.

  Ook heeft dit eveneens invloed op de kosten en het aanvragen van een vergunning in verband met de veranderingen aan het nieuwe dak.

  Exacte prijsindicatie

  Het blijft een moeilijk gegeven om een exacte prijsberekening te maken omdat wij nog niet alle maten en wensen van u hebben ontvangen.
  Wat we wel voor u kunnen doen is de gemiddelde prijs benoemen zodat u weet of de kosten in uw budget passen.

  Als de oude dakbedekking verwijdert moet worden voor een nieuwe laag dakbedekking dan kunt u rekening houden met de volgende prijsberekening:
  Wilt u nu toch liever een exacte prijsopgave ontvangen voor het laten aanbrengen van een nieuw dak? Dan verwijzen wij u naar het vrijblijvende offerte formulier.

  Na het invullen van het formulier kunt u binnen 24 uur de prijs ontvangen voor uw dak.

  dakbedekking-kosten-per-m2
  Verwijderen oude dakbedekking en nieuwe plaatsen Gemiddelde prijs per m2
  Plat dak laten vervangen€ 70,- tot € 90,-
  Hellend dak laten vervangen€ 70,- tot € 120,-

  Dakisolatie

  Wilt u besparen op uw stookkosten omdat uw oude dak slecht of niet is geïsoleerd?
  Dan kunt u eens denken aan het laten plaatsen van dakisolatie. Zoals veel mensen weten stijgt warme lucht naar het bovenste gedeelte van een woonhuis, namelijk het dak.

  Bij een slecht geïsoleerd dak ontsnapt de warmte en zullen uw jaarlijkse stookkosten flink oplopen.
  Een huis met een goede dakisolatie kan u wel tot aan 40% op de jaarlijkse stookkosten bezuinigen. Met een goed geïsoleerd dak kunt u dus flink op de kosten besparen maar wat kost een dak laten isoleren per m²?

  dak-laten-isoleren
  Dakisolatie
  Isolatie aanbrengen op: Gemiddelde prijs normaal dak 50 m2
  Plat dak laten isoleren€ 1900,- tot € 2700,-
  Binnenzijde schuindak€ 1000,- tot € 1700,-
  Binnenzijde schuindak€  700,-  tot € 900,-
  Zoldervloer laten isoleren€  625,-  tot € 1400,-

  Vervanging van uw oude dak

  Als uw oude dak aan vervanging toe is en u wilt dat uw gehele dak vernieuwd wordt dan zijn de voorbereidende werkzaamheden een belangrijk aspect.
  Voordat er een nieuw dak aangebracht kan worden wordt er eerst een dakinspectie uitgevoerd om het oude dak en de dakconstructie grondig te controleren.

  Als dit gedaan is wordt het oude dak gesloopt en worden de materialen voor het nieuwe dak geplaatst.
  Het laten vervangen van een plat dak is vele malen gemakkelijker dan het laten vervangen van een schuin dak met dakpannen.

  We zullen u enkele voorbeelden geven waar u aan moet denken bij het vernieuwen van uw dak:

  • Is de dakconstructie stevig genoeg?
  • Heeft u een vergunning nodig?
  • Wilt u dakramen of een dakkapel?
  • Wilt u een dak laten isoleren?
  • Wilt u of heeft u een schoorsteen?

   

  Al deze vragen hebben invloed op zowel de tijd van de dakklus als de prijs.

  Uw dak weer snel waterdicht

  Uiteraard is het niet altijd nodig om een compleet dak te laten vervangen maar kan er ook een dakreparatie plaats vinden om zo uw dak te herstellen van schade of een lekkage.
  Het vervangen van boeidelen is een klus dat vaker voorkomt dan het vervangen van een dak.

  Omdat boeidelen of ook wel boeiborden genoemd, snel kunnen verrotten omdat ze veel verschillende weersinvloeden moet kunnen opvangen zijn deze sneller aan vervanging toe dan het dak.
  Als u nieuwe boeidelen of boeiborden wilt laten plaatsen kies dan altijd voor hout of kunststof zoals keralit of trespa.

  Door het laten plaatsen van een nieuw dak op uw woning zullen de lekkage problemen snel zijn verholpen. U kunt snel weer genieten van een waterdicht dak en vergeet u niet dat uw woning in waarde is gestegen.

  dakreparatie-uitvoeren

  Kosten plat dak vervangen

  Wilt u uw dakbedekking op uw platte dak vervangen door een nieuwe bitumen laag? Dan kan deze dakklus op 2 verschillende manieren worden uitgevoerd.
  Zo is het mogelijk een nieuwe laag dakbedekking over de oude laag heen aan te brengen maar kan ook eerst de oude laag verwijdert worden en de nieuwe laag met dakisolatie worden aangebracht.

  Als u kiest om een nieuwe laag dakbedekking over de oude laag aan te laten brengen dan zal dit aanzienlijk schelen in de kosten.
  Wilt u meteen maar uw dak goed laten isoleren, kies er dan voor uw oude dakbedekking te laten verwijderen zodat u een schoon begin heeft en u vanaf de oude dakconstructie weer opnieuw kunt opbouwen.

  We zullen u een prijsoverzicht laten zien van het vernieuwen van uw platte dak:
  Als u exact wilt weten wat het vernieuwen van uw platte dak gaat kosten in uw situatie? Vraag dan geheel vrijblijvend een offerte bij ons aan en ontvang binnen 24 uur de juiste prijs!

  Dakbedekking plat dak Gemiddelde totaalprijs per m², incl materiaal
  Nieuwe dakbedekking over oude dakbedekking plaatsen€ 40 – € 50
  Verwijderen oude dakbedekking en plaatsen van nieuw dakbedekking€ 65 – € 75

  Is subsidie op daken mogelijk?

  Voor woningisolatie kunnen woning eigenaren subsidie aanvragen.

  Dit geldt voor:

  • Glas-,
  • Dak-,
  • Vloer-,
  • Muur-
  • Gevel isolatie.

  Overigens wordt het lage btw-tarief (9%) op arbeidsloon in rekening gebracht voor “isolerende” werkzaamheden.

  Vraag meer informatie aan in de gemeente waar uw woning staat, zij kunnen u vertellen of u in aanmerking hiervoor kunt komen.

  Het isoleren van uw huis wordt als DE maatregel gezien met de grootste impact op het milieu. Met dakisolatie kunt u jaarlijks geld en CO2 besparen.

  Er zijn verschillende subsidies en regelingen voor isolatie. In 2019 is de Subsidieregeling energiebesparing eigen huis (SEEH) uitgebracht.

  Hiermee is het mogelijk tot € 10.000,- van de isolatiemaatregelen laten subsidiëren.

  Er moeten minimaal 2 isolatiemaatregelen uitgevoerd worden door een bedrijf: u mag het niet zelf doen.

  Bij een spouwmuurisolatie die € 800,- kost, kunt u denken aan € 200,- subsidie. Daarnaast zijn er in enkele gemeenten isolatiesubsidies.

  nieuw dak
  Nieuw dak voorbereiding

  Kosten nieuw pannendak

  Als u overweegt om uw dakpannen te laten vervangen van uw woonhuis omdat deze in slechte staat zijn en lekkage veroorzaken aan uw dak, dan is het handig om eerst de juiste informatie in te winnen.
  U wilt uiteraard van te voren weten wat de kosten van dakpannen vervangen zijn en welke soort pan u opnieuw wilt laten leggen.

  Wij zullen u wat meer informatie geven over het vervangen van kapotte dakpannen of een compleet nieuw pannendak.
  Oude dakpannen vervangen of een paar kapotte pannen is een klus die u vaak zelf kunt uitvoeren. Of u moet last hebben van hoogtevrees.

  Als het gaat om het vervangen van een gehele pannendak dan is het beter een professionele dakdekker in te huren zodat u garantie krijgt en omdat dakdekkers exact weten wat ze moeten doen.
  Bij het laten vervangen van dakpannen of het leggen komt nog een hoop kijken.

  Het leggen van nieuwe dakpannen is vergelijkbaar met het opnieuw leggen van dakbedekking. Echter is dakbedekking een stuk goedkoper.
  Dakpannen hebben een veel langere levensduur dan andere soorten dakbedekkingen.

  Door veel dakpannen in te kopen kunnen wij de kostprijs per m² erg laag houden zodat het vervangen van een dakpannen dak niet te veel hoeft te kosten per vierkante meter.
  Leest u hieronder een gemiddeld kostenoverzicht voor het vervangen van uw oude dakpannen:

  Soort dakpan Gemiddelde prijs per m²
  Betonnen dakpan€ 40,- per m²
  Keramische dakpan€ 50,- per m²

  Vergunning nodig voor nieuw dak?

  In sommige gevallen is het nodig om een vergunning aan te vragen.
  Stel dat de draagconstructie van het dak moet worden aangepast dan is dit het geval. Er wordt dan daadwerkelijk veel aan de woning veranderd dat dit eerst goedgekeurd moet worden.

  Er moet dan eerst toestemming voor worden gevraagd en een vergunning voor worden verkregen. Let op dat u dit op tijd regelt.
  Ook als uw dak hoger, breder of dikker wordt dan is vergunning aanvragen echt noodzakelijk.

  Als de dak vernieuwing exact op gelijke wijze aangebracht wordt zoals het oude dak, dan heeft u geen vergunning nodig.

  Tips voor vergelijken prijzen en bedrijven

  Bespaar op de prijs

  Wilt u graag geheel vrijblijvend een prijsindicatie aanvragen voor het vervangen van uw bestaande platte- of schuine dak? Dan kunt u nu een offerte op maat aanvragen zodat wij voor u een scherpe prijs kunnen maken voor uw nieuwe dak.
  Na het invullen van het offerte formulier heeft u de kosten binnen 24 uur ontvangen zodat u exact weet of een nieuw dak op uw huis in uw budget past.

  Wat kost een nieuw dak?

  Een nieuw dak brengt diverse kosten met zich mee. Dit is afhankelijk van verschillende factoren. Op deze pagina leest u alles over de kosten van een nieuw dak.

  Dakisolatie aan laten brengen bij vernieuwing van uw dak is een heel verstandige keuze. De kosten zijn snel terug verdiend door lagere stookkosten. Leest u hier alles over de kosten en voordelen van isolatie van uw nieuwe dak.

  We kunnen u in ieder geval al vertellen dat het btw tarief op arbeid 9% is. Voor wat betreft de subsidieregelingen vanuit de gemeente leest u hier welke dat zijn.

  Op deze pagina kunt u lezen in welke gevallen u een vergunning dient aan te vragen. Bereid u goed voor want een vergunning aanvragen en verkrijgen kost nu eenmaal tijd.