Vraag een offerte aan:

Kosten dakbedekking

U bent op zoek naar een indicatie van de kosten voor nieuwe dakbedekking op een plat dak of hellend dak (schuin dak)? Dan treft u meer informatie aan over de kosten per m² dakbedekking de soorten en de bijbehorende kwaliteit en levensduur.

De kosten per m² om nieuwe dakbedekking te laten leggen zijn naast de materiaalkeuze natuurlijk ook afhankelijk van het oppervlak en het soort dak dat u heeft.

U leest hier onder andere tips om te besparen op de kosten voor het vervangen, repareren en het aanbrengen van nieuwe dakbedekking door de dakdekkers van de Dakdekker-Concurrent.

dakrenovatie

De gemiddelde kosten van bitumen dakbedekking zijn afhankelijk van de soort dakbedekking waar u een keuze voor maakt, maar ook het dakoppervlak en of het een plat dak of een hellend dak betreft, is van grote invloed.
Door deze gegevens bij de hand te hebben kan ons dakdekkersbedrijf een prijs per m2 voor u berekenen als u een dakbedekking offerte aanvraagt.

Hieronder geven wij een opsomming van de meest gekozen soorten dakbedekking voor elke type dak en de gemiddelde kosten hiervan. De gemiddelde prijzen die wij u hier laten zien zijn inclusief de btw en het plaatsen van de dakbedekking.
Uiteraard is de prijs afhankelijk van de specifieke omstandigheden van de klus en daarom zijn de volgende prijzen een richtprijs.

De levensduur van de bovenstaande soorten dakbedekking is een gemiddelde. Uit onze ervaring weten wij dat in de praktijk de dakbedekking veel langer mee kan gaan door dit goed te onderhouden, de genoemde levensduur is dan ook een minimum zodat dit niet tegen kan vallen.

kosten-dakbedekking
Soort dakbedekking Prijs per m2 gemiddeld
Bitumen30 jaar € 40,-
PVC30 jaar € 50,-
EPDM45 jaar € 45,-
Groendak65 jaar € 50,-
Leien45 jaar € 65,-
Dakpannen55 jaar € 55,-

Specifieke prijsinformatie voor uw dakklus

Als u op zoek bent naar concrete prijsinformatie zult u op het internet genoeg aanbieders tegen komen met richtprijzen, net zoals wij hierboven hebben gegeven. Maar wat zijn uiteindelijk de werkelijke kosten voor de dakbedekking die u wilt?
Dit hangt van meerdere factoren af zoals de grootte van uw dak, waar moet de dakbedekking op geplaatst worden, hoe gemakkelijk kan er op uw dak gewerkt worden en natuurlijke welke dakbedekking kiest u.

Daarnaast is het ook zo dat u wanneer u een klein stuk wilt laten bedekken op een bijvoorbeeld een nieuwe dakkapel, de dakbedekking per meter een stuk hoger dan wanneer u een groot dak zou laten bedekken met het zelfde materiaal.
Voor concrete prijsinformatie bent u op het juiste adres. U heeft hier een vrijblijvende mogelijkheid om een offerte aanvraag te doen die uiteraard gratis is.

Na het invullen van het formulier zult u van ons dakdekkersbedrijf een goed advies en een bijpassende prijs ontvangen. Dit gebeurt binnen 2 werkdagen.

Soorten dakbedekkingen prijs/kwaliteit

Het is natuurlijk de bedoeling dat u jarenlang kunt genieten van uw nieuwe dakbedekking. Als de bedekking professioneel is aangebracht is dit niet meer dan logisch en beschermt de nieuwe laag dakbedekking uw huis weer tegen alle weersinvloeden.
Dit zult u natuurlijk altijd terug zien in de prijs die betaalt moet worden voor de dakbedekking, in de meeste gevallen is goedkoop duurkoop. Maak ook altijd een keus voor een gecertificeerd dakdekkers bedrijf en informeer of u garantie krijgt over de uitgevoerde werkzaamheden.

kosten-dakbedekking-laten-leggen

Plat dak

Er zijn grofweg 3 soorten dakbedekkingen voor het platte dak, uiteraard zijn er meer maar dit zijn de meest bekende. Deze soorten zijn Bitumen, EPDM, en PVC. Als u dan de dakbedekking kosten bekijkt dan ziet u uiteraard dat de bitumen dakbedekking één van de goedkopere soorten is.
Voorheen kon men niet zonder bitumen maar dat is tegenwoordig wel anders.

Hieronder een simpele tabel waarin u ziet wat de waterdichtheid is per dakbedekking.

  • Waterdichtheid: Als uw dak professioneel beplakt is dan is het volledig waterdicht. EPDM heeft als groot voordeel dat het vooraf geheel op maat wordt gemaakt zodat u veel minder naden in uw dak krijgt en de kans op lekkage nihil is.
  • Verschil in temperatuur: Bij een flink warme dag zal bitumen zacht worden en bij een koude dag hard. U zal ook ten alle tijden moeten oppassen met over het dak heen te lopen. De kans dat u een lekkage veroorzaakt met uw schoenen is dan ook erg groot bij bitumen. EPDM dakbedekking is juist heel flexibel waardoor het materiaal bij warmte of kou minder snel zal verouderen.
  • Onderhouden van het dak: Iedereen wilt zo een lang mogelijke levensduur voor zijn of haar nieuwe dak. De levensduur voor bitumen en PVC daken heeft u zelf in de hand. U zult het dak jaarlijks moeten inspecteren op eventuele slijtage of andere gebreken.

U heeft ook de mogelijkheid om geregeld een dakinspectie uit te laten voeren door een erkend dakdekkersbedrijf, laat eventuele reparaties direct uitvoeren dit bespaart kosten en schade op de lange duur.

  • Groendak: Het laten aanleggen van een groendak wordt altijd over de bestaande dakbedekking gelegd. Een groendak zal de levensduur van uw huidige dakbedekking flink vergroten omdat deze dubbel beschermt tegen uv straling, uitdroging en het kapot gaan door de vorst. In sommige gemeenten wordt subsidie verleend voor het laten aanleggen van een groen dak. Informeer bij uw gemeente of u hiervoor in aanmerking komt.

bitumen-dakbedekking
Soort van dakbedekking Waterdichtheid
BitumenGoed
PVCGoed
EPDMUitstekend

Hellend dak

Als u een hellend dak of ook wel schuin dak heeft dan kunt u kiezen uit meerdere soorten dakbedekkingen. Denkt u hierbij aan dakpannen van klei, beton of leisteen. Ook is een dak van aluminium, koper of zink of zelfs een rieten dak een zeer goede mogelijkheid.
Als u de dakbedekking kosten zo laag mogelijk wilt houden is dakpannen laten leggen een van de goedkoopste opties.

Dakpannen hebben van zichzelf een erg lange levensduur en bieden een goede prijs kwaliteits- verhouding met zich mee. Riet, metaal of aluminium en koper zijn wat duurdere alternatieven om het dak mee te laten bekleden.

Soort dakbedekking hellend dak Waterdichtheid
Dakpannen van klei, beton of leisteenUitstekend
Metalen dak van koper, zink, aluminiumUitstekend
RietendakGoed

Op verschillende bouwwerken

Het is mogelijk om dakbedekking op verschillende bouwwerken te plaatsen. Vaak is het gebouw waar het dak op moet komen ook vaak bepalend voor de soort dakbedekking die erop komt. Wanneer u bijvoorbeeld een dak op een schuur wilt plaatsen zal het vaak een golfplaten dak of bitumen zijn.
Terwijl er voor een woning toch vaker gekozen wordt voor dakpannen.

Dit betekent in de praktijk dat de kosten voor dakbedekking op uw woning duurder zal zijn dan de dakbedekking op bijvoorbeeld uw garage of schuur.

dakbedekking-kosten-per-m2

Kosten met dakisolatie

Wanneer er nieuwe dakbedekking wordt gelegd op uw woning kan het verstandig zijn om direct isolatie te laten leggen. Op het moment dat er namelijk nieuwe dakbedekking wordt gelegd is het relatief eenvoudig om direct te isoleren, het dak ligt immers al open.
Uiteraard zullen de kosten voor dakbedekking inclusief isolatie wel hoger liggen dan de kosten voor enkel dakbedekking aanbrengen.

Maar de prijs zal een stuk lager zijn dan wanneer u ervoor kiest om het dak op een later moment te laten isoleren. Onze dakdekkers zijn perfect in staat om uw dak te isoleren wanneer we bezig om nieuwe dakbedekking te leggen.

Bespaar op de dakbedekking kosten

Iedereen die zijn dakbedekking vervangen moet is op zoek naar nieuwe dakbedekking tegen een betaalbare prijs per m² (vierkante meter). Grotendeels heeft u dit natuurlijk zelf in de hand door de soort van dakbedekking te kiezen.
Als u naar een dakdekker op zoek bent raden wij u aan niet meteen voor de eerste de beste te kiezen maar eerst om prijzen te gaan vergelijken.

Door de prijzen te gaan vergelijken van dakbedekking kunnen wij u ook laten zien dat wij één van de voordeligste dakdekker bedrijven zijn van Nederland.
Vraag geheel vrijblijvend een dakdekker offerte bij ons aan en geef ons de kans te laten zien hoe goedkoop wij uw dakbedekking kunnen vervangen. De kosten van de dakbedekking van uw wens heeft u op deze manier binnen 2 werkdagen inzichtelijk.