Vraag een offerte aan:

Regenpijp vervangen

Een regenpijp laten vervangen of een gedeelte van de hemelwaterafvoer opnieuw plaatsen.

Door de storm is het mogelijk dat door de verstoppingen uw regenpijp beschadigd raakt. Als dit het geval is moet u niet te lang wachten met losmaken en vervangen van uw regenpijp.

Een kapotte regenpijp kan namelijk ervoor zorgen dat er vocht via de buitenmuren in uw woning binnenkomt.

Er zijn verschillende redenen waarom u uw regenpijp zou willen vervangen.

Wij zetten de meest voorkomende vragen voor u op een rijtje:

 • Een oude regenpijp of een beschadigde regenpijp kan er al gauw voor zorgen dat u woning vanaf de buitenkant er minder verzorgd uitziet.
 • Als uw regenpijp beschadigd is door (bijvoorbeeld) scheurtjes zal de schade destijds alleen maar groter worden, doordat de hoeveelheid water door de regenpijp loopt zal de druk ook oplopen waardoor de scheurtjes alleen maar groter kan worden.

Op deze pagina leest u alles over de kosten van een nieuwe regenpijp plaatsen van zowel zink als pvc en de juiste werkwijze voor het vervangen en vernieuwen.

Snel naar

  Regenpijp vervangen kosten

  De kosten voor vernieuwing zijn erg afhankelijk van het materiaal en of de regenpijp deels of helemaal vervangen moet worden.
  Eerst werd er veel gebruik gemaakt van zinken regenpijp, maar omdat het materiaal zo kostbaar werd word er nu veel kunststof gebruikt.

  Als u met uw dakdekker van te voren een prijs afspreek om al uw regenpijpen te laten vervangen kan hij overwegen u een flinke korting te geven. Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan voor de vervanging van uw regenpijpen en wij zullen u zo snel mogelijk de prijzen toe sturen.

  Soort klus Gemiddelde Prijs Calculatie
  Soort klusGemiddelde Prijs Calculatie
  Zink regenpijp€ 100,- tot € 250,-
  Telescoopbocht€ 25,-
  Bladvanger zinken regenpijp€ 40,-
  Zinken vergaarbak vervangen€ 45,- tot € 145,-
  Vanaf 5M Regenpijp vervangen of verwijderen€ 250,- tot € 475,-

  Regenpijp vervangen hoe

  Voordat u begint of dat u van plan ben om uw regenpijp laat vervangen, is het belangrijk dat u het juiste materiaal koopt waaruit de dakgoot bestaat dit kan van zink wezen maar ook van pvc.
  Een regenpijp van PVC gaat gemiddeld 12 jaar mee. Het is mogelijk dat een regenpijp van PVC kapot gaat, dat kan bijvoorbeeld dat het door het zonlicht is uitgedroogd.

  Het vervangen van de regenpijp van pvc is voor zink een goede oplossing.
  Een regenpijp van PVC heeft vele voordelen zoals: Het is bestand tegen alles weersomstandigheden en vrijwel onderhoudsvrij. PVC is verkrijgbaar in vele verschillende kleuren waardoor u deze altijd kunt aanpassen of afstemmen op uw woning.

  U kunt de lengte opmeten van de dakgoot en om deze tegen de muur te bevestigen, moet u een bocht laten maken die onder de dakgoot vandaan zal komen.
  De kosten kunt u door ons laten berekenen en u zal merken dat het allemaal meevalt.

  Gelukkig zijn wij de specialist voor een stuk van de regenpijp te laten vervangen of compleet te vernieuwen.
  Bij het vervangen van een regenpijp wordt er over het algemeen vaak gekozen om een zinken versie te plaatsen. Houdt u der wel rekening mee: dat u dit goed afstemt op uw dakgoot.

  U kunt ook een regenpijp plaatsen van zink

  U kunt ook een regenpijp plaatsen van zink. Zink is erg sterk en kan tot wel 40 jaar meegaan. Het heeft een klassieke uitstraling en staat daarom ook erg goed. Een groot voordeel is dat u een beschadiging eenvoudig repareert.

  Een zinken hemelwaterafvoer heeft bovendien een hele goede prijs/kwaliteitverhouding.

  Een regenpijp van zink heeft echter ook een paar nadelen.

  Zo is er elk jaar een onderhoudsbeurt om ervoor te zorgen dat de waterafvoer lang meegaat. Het is daarnaast mogelijk dat zink wordt aangetast door luchtverontreiniging.

  Het doel van een zinken regenpijp is dat het hemelwater wat van het dak komt door de dak afvoer en regengoten kan worden opgevangen.

  Op deze manier wordt het overtollige water afgevoerd naar het riool.

  Sommige mensen gebruiken een waterton om dit water juist te gebruiken als sproei water om het gras en de bloemen water te geven in de tuin.

  Een zinken regenpijp is een zeer sterke regenpijp. Door een goede regenafvoer te laten plaatsen blijven uw muren bespaard van het afvallende regenwater.

  Een regenafvoer van zink wordt door middel van een gootbeugel aan het dak of eventueel aan de muur vastgemaakt.

  Door middel van eenvoudige solderingen wordt de zinken regenpijp aan elkaar vastgehecht.

  Als u op zoek bent naar een luxe uitstraling dan is een koperen hemelwaterafvoer misschien de juiste keuze voor u? Een koperen waterafvoer komt wellicht niet erg vaak voor, maar het heeft wel een aantal voordelen.

  Het materiaal is namelijk makkelijk schoon te maken en er is weinig onderhoud nodig.

  Een koperen regenpijp is verkrijgbaar in een ronde of vierkante variant. Het heeft een levensduur tot wel 80 jaar en is vrij eenvoudig te monteren.

  Tot slot kunt u bij het vervangen ook de keuze maken van een waterafvoer van aluminium.

  Een waterafvoer van dit materiaal heeft vele voordelen. Het is erg licht van gewicht hierdoor is het makkelijk te monteren. De kans op lekkages is heel klein omdat u aluminium naadloos kunt plaatsen.

  Ook kunt u aluminium verkrijgen in verschillende kleuren waardoor u het eenvoudig aan kan passen op de stijl van u woning.

  Aluminium heeft een beschermde coating wat resulteert in een lange levensduur van ongeveer gemiddeld 30 jaar.

  Voordelen nieuwe regenpijp

  Wat zijn de voordelen van het plaatsen van een nieuwe regenpijpen?

  • Ziet er mooier uit
  • Geen dure verbouwing
  • Snelle montage
  • Waarde van uw huis gaat omhoog
  • Snel te monteren of laten monteren

  Nadelen

  Ook zijn er wat nadelen bij het laten vervangen van uw regenpijp:

  • Kost geld en uw tijd
  • Kleine dak reparatie
  • Bijpassende regenpijpen zink of kunststof
  • Materiaal van de pijp moet het zelfde wezen als de dakgoot

  Vervangen van de dakgoot

  Bij oudere dakgoten neemt de kans op lekkages snel toe wanneer u deze niet op de tijd zal vernieuwen of vervangen.
  U kunt een nieuw stuk tussen de dakgoot laten plaatsen maar dat is een tijdelijke oplossing maar het zal u in de toekomst geen garantie geven op lekkages. Als u uw oudere dakgoten wilt laten vervangen dan is dit het beste te laten doen door een professionele dakdekker.

  De prijzen van een dakgoot vervangen beginnen vanaf ongeveer gemiddeld, € 50,- per meter voor een kunststof dakgoot.
  Een dakgoot vervangen hoeft niet teveel te kosten!

  Gloednieuwe dakgoot aangebracht

  Onderhoud van de dakgoot

  Als eerste kunt u denken aan eventueel mos dat in de dakgoten is gegroeid en dat het mos de boosdoener is die er voor zorgt dat het water niet meer goed naar de regenton kan stromen.
  U merkt dit vast als de verstopte regenpijp vol water zit als u ziet dat de muren erg nat zijn, als het niet heeft geregend.

  Voor een eerste inspectie kruipt u best op een ladder om even snel na te gaan waar het feitelijke probleem zich voordoet. Pas als u het probleem heeft gevonden, kunnen we snel overgaan tot actie.
  Meestal is het niet voldoende om de dakgoten snel even schoon te maken en hebben deze jaarlijks hun onderhoud nodig.

  Dakgoot en een verstopte regenpijp

  De dakgoot is een lange goot die het doel heeft om al het water op te vangen en af te voeren naar bijvoorbeeld een regenton.
  De dakgoot voorkomt dat het water rechtstreeks op de muren vliegt of tegen de gevel waait want zo kunt u vochtproblemen krijgen.

  Als u ziet of merkt dat de dakgoten verstopt zijn, roept u best onze professionele hulp in.
  Samen kunnen we ervoor zorgen dat u weer gerust kunt zijn thuis.

  Een verstopte afvoer is een veel voorkomend probleem. Bladeren, stof, vuil, takken, zorgen ervoor op verstopping van de regenpijp. Met als gevolg dat het regenwater blijft staan in de dakgoot. Zeker tijdens de herfstperiode doet het probleem zich vel voor.
  Hierdoor vergroot de kans op vocht insijpelen via het dak of muren en ontstaan er ernstige vochtproblemen met schimmel en groenaanslag op de buitengevel als gevolg.

  In de meeste gevallen zal de vuilophoping altijd plaatsvinden tussen de dakgoot en de eerste bocht.

  Verstopte hemelwaterafvoer

  Niets is zo vervelends als een verstopte hemelwaterafvoer. Dankzij onze jarenlange ervaring op het gebied van daken en goten plaatsen en repareren kunnen wij u snel zeggen wat het probleem heeft veroorzaakt.
  Dankzij ons sterk team aan dakdekkers kunt u snel geholpen worden voor een scherpe prijs.

  Onze dakdekkers zullen de verstopping nauwkeurig onderzoeken.
  Misschien moeten er kleine stukjes worden vervangen van de verstopte regenpijp of misschien moet de gehele regenpijp wel vervangen worden.

  Wij kijken wat voor u de beste maar goedkoopste optie is!

  Regenpijp vervangen

  De verstopte dakgoot ontstoppen doe je door het opgehoopte vuil uit de dakgoot en bij de verbinding van de regenpijp te verwijderen. Na het verwijderen zal het water weer goed weg kunnen door stromen. Leest u hier alles over het ontstoppen van de regenpijp.

  Regenpijp of hemelwaterafvoeren zijn verkrijgbaar in verschillende materialen. De meest voorkomende materialen zijn zink, koper, aluminium, pvc en polyester. Je dient er wel rekening mee te houden dat het non-ferrometalen aangetast kunnen worden.

  De regenpijp vervangen hoeft niet perse veel te kosten. De prijzen zijn afhankelijk van het materiaal en de vorm van de regenpijp, maar ook de grootte hiervan. Regenpijpen en dakgoten komen niet alleen in ronde, maar ook in vierkante varianten.

  Voor vierkante regenpijpen is er meer materiaal nodig, en zijn daardoor iets prijziger dan ronder regenpijpen. Leest u hier alles de kosten van een regenpijp vervangen.