Vraag een offerte aan:

Dakbedekking vervangen

Dakbedekking vervangen moet meestal om de 15 jaar gebeuren. Hiermee voorkomt u een hoop vervelende mankementen, zoals lekkage.

Maar wat zijn nu de kosten van uw dakbedekking vervangen?

En hoe kan ik bijvoorbeeld de dakbedekking schuur vervangen? Wij geven in dit artikel antwoord op deze vragen.

Dakbedekking vervangen is noodzakelijk om uiteindelijke rotting van materialen te voorkomen. Dakbedekking vervangen is mogelijk voor schuren, carports, overkappingen huizen en kantoren.

Er zijn verschillende dakbedekkingsmaterialen waarmee het oude vervangen kan worden. Dit is geheel afhankelijk van het type dak dat u heeft. Zo kan het met bitumen dakbedekking vervangen worden.

Platte daken zoals bijvoorbeeld voor een schuur, dakterras, erker of dakkapel worden veelal met bitumen gedekt maar het kan ook zijn dat u kiest voor pvc of epdm voor de dakbedekking.

Voor schuine daken wordt er meestal gekozen voor andere mogelijkheden. In veel gevallen kiezen mensen bij een schuin dak voor dakpannen vervangen of laten leggen als dakbedekking.

Wat kost dakbedekking aanbrengen? En wat zijn de m² prijzen voor een dak vervangen? Op deze pagina leest u daar meer over.

Wij zijn een erkend dakdekkersbedrijf Amsterdam. We hebben ervaring met de meest uiteenlopende dakbedekking klussen.

Wij krijgen dan ook met enige regelmaat vragen binnen over het dekken van daken. De volgende vragen over dakbedekking krijgen we met enige regelmaat binnen?

Het aanpassen van het dak hoeft gelukkig helemaal niet duur te zijn. Dakbedekking kan al voor een zeer voordelig prijskaartje, zonder daarvoor kwaliteit in te boeten.

De prijzen voor het dak renoveren lopen behoorlijk uiteen. Iedere klus is weer anders, zo is het ook met de prijzen.

Wij vinden het heel belangrijk dat u een eerlijke prijs krijgt voor het vervangen van de dakbedekking.

Op deze pagina behandelen we dan ook uitvoerig de prijzen voor het vervangen van het dak. We laten u zien wat de kosten zijn van dakbedekking vervangen per m².

Dakbedekking aangebracht

Snel naar

  Dakbedekking vervangen kosten per m²

  Wat zijn de kosten per m² voor het vervangen van bitumen dakbedekking?
  Het hangt deels af van uw wensen en uw eigen huis. Het materiaal en de grootte van het dak hebben invloed op de kosten van de prijs per vierkante meter.

  U kunt kiezen tussen verschillende materialen. Zo kunt u kiezen voor bitumen dakbedekking of kunststof voor het platte dak. Dakpannen en leien zijn het meest geschikt voor de schuine daken.
  De prijzen die het dakdekkersbedrijf berekent zijn afhankelijk van het aantal vierkante meters en de materiaalkeuze.

  Hieronder ziet u een prijsoverzicht:
  De prijzen van dakbedekking zijn inclusief materialen en btw. Dakbedekking plaatsen is geen gemakkelijke klus. Kennis en vakmanschap is een vereiste. Het is belangrijk dat het in één keer goed gebeurt. U wilt immers geen regenbuien in uw woning.

  Dit is tevens de reden om deze klus altijd uit te laten besteden door een professionele vakman. Lees van tevoren reviews en referenties op het internet, zodat u zeker weet dat u waar voor u geld krijgt.
  De dakbedekking is immers de bescherming tegen de verschillende weersinvloeden waar uw woning mee te maken krijgt.

  Soort dakbedekking voor plat dak Gemiddelde prijs per m2
  Bitumen bedekking€ 30,- tot  € 40,-
  PVC bedekking€ 40,- tot  € 50,-
  EPDM bedekking€ 40,- tot  € 45,-
  Groendak€ 50,- tot  € 65,-

  Vervangen plat dak

  De complete dakbedekking vervangen, is een klus die met enige regelmaat wordt onderschat. Het vervangen van het dak van een schuur, dakterras, woonhuis of kantoor is een aardig karwei.
  Wanneer u geen ervaring heeft met dit soort werkzaamheden, kan het handig zijn om iemand hiervoor in te huren.

  Een professionele vakman kan de dakbedekking overkapping voor u vervangen. Wilt u een compleet nieuwe dakbedekking? In veel gevallen moet er ook nieuwe dakisolatie worden aangebracht.
  Wanneer u de isolatie van het dak ook wilt veranderen moet u rekening houden met extra kosten. Omdat de isolatie extra werkzaamheden en extra materiaal met zich meebrengt.

  Is de dakconstructie van uw woonhuis nog in prima conditie? Dan kunt u het beste kiezen voor enkel nieuwe dakbedekking aanbrengen. Dit kunt u zien als een renovatieklus.
  De dakbedekking wordt namelijk gerenoveerd. Wanneer het dak enkel repartie moet ondergaan, zijn de kosten een stuk lager dan het geheel vervangen van het dak.

  Wij willen u op het hart drukken dat het belangrijk is om de renovatie van het dak nooit te lang uit te stellen. Het wordt namelijk van kwaad tot erger.
  Het begint meestal met lekkage, lekkage eindigt vaak in rotting. Dit zorgt ervoor dat de boel niet meer gerepareerd kan worden. Dakrenovatie is op deze manier niet eens meer mogelijk. Alles moet vervangen worden.

  Bespaar op de kosten van dakbedekking door regelmatig de staat te checken en het dak goed te onderhouden. Zo gaat de dakbedekking nog jaren mee. Dakrenovatie uitstellen is in veel gevallen dus een slecht idee.
  U kunt ervoor kiezen om naast het vervangen van de dakbedekking een lichtkoepel te laten aanbrengen.

  Wanneer het dak toch al onder handen wordt genomen, is deze klus makkelijker in te passen in de werkzaamheden. Het geeft een verbluffend resultaat.

  Overzet dak bij vervanging dakbedekking

  Het is natuurlijk heerlijk om gewoon in uw huis te blijven wonen terwijl de vakmannen bezig zijn met uw dakbedekking.
  Wanneer dakpannen, leien, bitumen en roofing worden vervangen kunt u ervoor kiezen om gebruik te maken van het overzet dak.

  Een overzet dak zorgt ervoor dat u kan blijven in uw huis tijdens de werkzaamheden zonder zorgen of stress.
  Op deze manier krijgen tocht en vocht geen kans om uw huis binnen te dringen. Zo kunt u zorgeloos  verdergaan met uw eigen werkzaamheden, terwijl uw dak onder handen wordt genomen door de professionele dakdekkers.

  Een overzet dak is een dakconstructie die bestaat uit metalen platen, die zeer licht zijn. Doordat het gewicht minimaal is, zorgt het overzet dak voor weinig extra belasting. Het overzet dak zorgt ervoor dat u tocht, regen en andere weersinvloeden buiten de deur houdt.
  Daarnaast is het geen forse investering. Het is een goedkope oplossing om alsnog droog te blijven tijdens de dakbedekking werkzaamheden. Zo hoeft u niet tijdelijk ergens anders heen te verhuizen. Het scheelt een hoop gedoe en moeite.

  kosten dakbedekking

  Wanneer vervangen?

  We hadden het hier eerder op deze pagina al even over. Eigenlijk is er geen vaste levensduur voor een dak.
  Meestal gaat het dak ongeveer 15 jaar mee. Soms korter. Soms langer. Het hangt van het onderhoud af en van de kwaliteit van het dakbedekkingsmateriaal.

  Is het dak gaan lekken? Dan is het direct tijd om in te grijpen. Wanneer u hiermee te lang wacht, heeft u kans op veel nare complicaties. Eigenlijk moet u net voordat het dak gaat lekken al ingrijpen.
  Wanneer er daadwerkelijk water binnendringt in uw woning, bent u eigenlijk al te laat. Vocht in de dakconstructie is nooit een goed teken.

  U wilt dit uiteraard voor zijn. Dat begrijpen wij. Dit is ook de reden waarom wij speciaal voor u een lijst hebben samengesteld van symptomen.
  Neem dit lijstje altijd mee wanneer u het dak controleert op de eventuele beschadigingen. Zo voorkomt u een hoop narigheid.

  Wanneer u een van de volgende symptomen tegenkomt, is het tijd om het dak te vervangen:

  • Dakbedekking is aan het vervagen.
  • De dakbedekking voelt week en poreus aan.
  • Dakbedekking begint los te raken. 
  • Dakbedekking begint er aftands uit te zien.

  Het aanpassen van het dak hoeft gelukkig helemaal niet duur te zijn. Dakbedekking kan al voor een zeer voordelig prijskaartje, zonder daarvoor kwaliteit in te boeten.
  De prijzen voor het dak renoveren lopen behoorlijk uiteen. Iedere klus is weer anders, zo is het ook met de prijzen.

  Nieuwe dakbedekking over oude heen leggen?

  Kan ik nieuwe dakbedekking over de oude dakbedekking heen laten leggen? U kunt op deze manier flink besparen op de totale kosten.
  Op deze manier hoeft de oude dakbedekking niet te laten verwijderen. Het scheelt een hoop werk. Maar kan het ook?

  Het antwoord is ja. Maar het kan niet altijd. Ligt de oude laag goed vast? Dat wil zeggen; het laat niet zomaar los en voelt niet zwak aan.
  Dan hebben wij goed nieuws voor u: er kan een nieuwe laag dakbedekking overheen worden gebrand! Dit kan niet altijd.

  Wanneer u geen EPDM of bitumen dakbedekking heeft, kan het meestal niet. Wanneer u dat wel hebt, kunt u een nieuwe laag over de oude laag heen laten branden.

  bitumen dakbedekking
  Nieuwe laag dakbedekking over oude heen doormiddel van een brander

  Nieuw dak laten aanbrengen

  Een heel dak met dakpannen vervangen is meer werk dan een ‘gewone’ dakbedekking laten vervangen. Dit kunt u terugzien in de prijs.
  Het vervangen van een pannendak is een stuk prijziger. Een dak vervangen kunt u het beste uit laten besteden aan een professioneel dakdekkersbedrijf.

  Besluit u om het dak in zijn geheel te laten vervangen?
  Dan is het belangrijk om met onderstaande aspecten rekening te houden:


  Omdat iedere klus weer anders is, is het lastig om een prijsindicatie vast te stellen. Wilt u exact weten hoeveel u klus kost? Vraag dan vandaag nog een offerte aan! Dit is altijd gratis en geheel vrijblijvend u zit nergens aan vast.

  Profiteer vandaag nog van scherpe aanbiedingen!

  Dakbedekking voor andere gebouwen

  Wij zijn niet alleen gespecialiseerd in het vervangen van daken van woonhuizen, maar kunnen ook andere gebouwen onder handen nemen.
  Wij hebben ervaring met het vervangen en repareren van daken van:


  Wij kunnen eigenlijk vrijwel alle daken vervangen of repareren. Of het nou gaat om de dakbedekking carport vervangen, dakbedekking garage vervangen, of de dakbedekking tuinhuis vervangen. Het is allemaal mogelijk.

  Vraag gerust een offerte aan of vraag ons naar de mogelijkheden.

  Vergunning dak vervanging

  Heb ik een bouwvergunning nodig om een nieuw dak te laten plaatsen? Het antwoord is meerduidig. In sommige gemeentes moet dit wel, omdat het aanzicht verandert.
  Vraag dit dan ook altijd even na bij uw gemeente, zo voorkomt u hele vervelende verrassingen.

  Wij kunnen u helpen met het invullen van de bouwvergunning. Zo weet u honderd procent zeker dat dit goed gebeurt. Wanneer uw dak gerenoveerd wordt en dus niet qua aanzicht verandert, is een vergunning aanvragen niet nodig.

  nieuw dak
  Nieuw dak voorbereiding

  Dakconstructie oude huizen

  Dakconstructies in oude huizen kunnen in zeer slechte staat verkeren. In de beroerdste gevallen hebben oude daken zelfs geen onderdak of dakisolatie.
  Het dak vervangen kunt u het beste laten doen nadat er dakinspectie heeft plaatsgevonden in de woning.

  Er komt veel bij kijken. Dit kan behoorlijk in de kosten lopen. Vaak zijn er nieuwe dakpannen nodig en moet alles compleet vervangen worden.
  Een dakinspectie laten uitvoeren is sowieso nooit een slecht  idee. U kunt daar namelijk flink van profiteren.

  U voorkomt mogelijk problemen in de toekomst. Zo komt het in veel gevallen voor dat niet het hele dak vervangen hoeft te worden. Soms kan renovatie al uitkomst bieden.

  Inspectie van dak

  Tijdens een dakinspectie komen mogelijke problemen aan het licht. Het is bijzonder handig en u kunt er flink mee besparen op de totale kosten van de klus.
  Tijdens de inspectie laten de experts zien wat er gedaan moet worden. Waar zitten de zwakke punten? Wat kan er makkelijk vervangen worden?

  Of moet er moet er groter ingegrepen worden. Ook wij van de Dakdekker-Concurrent doen inspecties van daken.
  Sommige beschadigingen kunnen tijdens de inspectie al worden opgelost. Dat scheelt een hoop! Zo voorkomt u uiteindelijk hoge kosten.

  Wij letten bij een inspectie op de volgende aspecten

  • Staat van het dak.
  • Lood en dak doorvoeren.
  • Lood van de schoorsteen.
  • Scheuren en breuken in dakbedekking.
  • Dakgoten.
  • Zinken van verbindingen.

  Wij kunnen deze inspecties voordelig voor u uitvoeren en eventuele beschadigingen direct vervangen.

  Wanneer er iets mis blijkt te zijn, bijvoorbeeld het vervangen van uw dakgoten, kunnen wij een offerte op maat voor u maken, zodat alles goed gerepareerd kan worden.
  Een preventieve inspectie voorkomt problemen in de toekomst. Als wij defecten constateren, kunnen wij deze in overleg met u direct repareren.

  Wat is de prijs van een dakinspectie?
  In bijna alle gevallen wordt er van tevoren een vaste prijs daarvoor afgesproken. De prijzen daarvoor zijn niet duur, er hoeft alleen maar arbeidsloon worden betaald.

  Na afloop van de inspectie volgt vrijwel altijd een rapportage. Deze ontvangt u na de inspectie.

  Pannendak vervangen

  Het vervangen van bestaande dakpannen is een goedkope en makkelijke klus.
  Kiest u voor recuperatie (hergebruik) van de bestaande dakpannen? Dan zullen de kosten hoger uitvallen omdat er meer arbeidsuren aan te pas moeten komen.

  Offerte dakbedekking aanvragen

  Wilt u weten wat de kosten zijn van het renoveren of aanpassen van de dakbedekking voor uw huis, carpot, schuur of overkapping?
  Vraag dan vandaag nog een offerte bij ons aan. Een offerte aanvragen bij ons is altijd gratis en geheel vrijblijvend. Binnen 2 werkdagen ontvangt u een offerte van ons. De Dakdekker-Concurrent staat voor u klaar!

  Dakbedekking vervangen

  Dakbedekking hoeft gelukkig niet vaak vervangen te worden. De meeste dakbedekking soorten gaan minimaal 15 jaar mee. Leest u hier alles over het vervangen van dakbedekking en de kosten.

  Kunststof dakbedekking is één van de goedkoopste soorten dakbedekking. Leest u hier wat de kosten voor kunststof dakbedekking zijn.

  Afhankelijk van de soort dakbedekking waar u een keuze voor maakt, varieert de laag tussen de 2 mm en 6 mm dikte.

  Omdat er verschillende soorten dakbedekking zijn voor zowel platte als schuine daken is dit afhankelijk van uw keuze. Op deze pagina leest u alle vierkante meter prijzen per dakbedekkingssoort.