Vraag een offerte aan:

Leien dak aanleggen

Onze leidekkers hebben ruime ervaring met het leggen van leidaken. Een leien dak aanleggen of vervangen is een specialistische klus. Niet iedere dakdekker kan een leien dak leggen dat lang mee gaat.

Een Leien dak aanleggen kost gemiddeld 60,- euro per m². Het dak kan 100 jaar mee gaan. Een kunststof leisteen kan een goedkoper alternatief zijn, evenals bitumen leien.

De levensduur hier van is 25-30 jaar. Een leien dak wordt altijd door een gespecialiseerde dakdekker gelegd.

Als uw leien dak van u woning aan vernieuwing toe is dan is het handig dat u alles weet over de prijs van het leien per m².

We zullen u op deze pagina zoveel mogelijk informatie met u delen over het bedekken van het leien dak, en de kosten daarvan.

Leest u hier alle prijsinformatie die u van te voren moet weten voordat u uw over gaat tot het inschakelen van een leidekker.

Prijzen van leien daken vervangen of aanleggen

De kosten van een leien dak zijn afhankelijk van het soort leien dat u kiest. U kunt kiezen uit natuurleisteen of kunststof leisteen. Wilt u uw dak goedkoop laten leggen met leien kiest u dan voor bitumen leien.

Als u exact de kosten wilt achterhalen dan kunt u nu een geheel vrijblijvende offerte aanvragen.

Door het aanvragen van een offerte kunt u besparen op de eindprijs. Hoe u dit doet? Door de prijzen te vergelijken met andere leidekkers!

Wij kunnen u alleen vertellen dat onze prijs per m² voor het laten leien van uw dak erg aantrekkelijk is!

Als u naar gemiddelde prijzen gaat kijken van een gehele dakrenovatie zult u verschillende bedragen met elkaar gaan vergelijken. Zoals bijvoorbeeld het leggen van dakpannen, maar ook het aanbrengen van dakbedekking.

De gemiddelde prijzen beginnen al vanaf ongeveer €30,- per m² tot aan €110,- per m².

We hebben hieronder een overzicht met de prijs per m² voor een plat dak en met een schuin dak of nok dak:

Er zijn verschillende soorten leien zoals:

 • Bitumen leien
 • Kunststof leien
 • Natuurlijke leien

Leien dakbedekking van kunststof is 1 van de meest voorkomende betrouwbare vormen. Deze worden in de fabriek gemaakt en zijn een stuk goedkoper dan natuurleien.

Ze bieden ook de voordelen zoals het snelle ontmossen en lange levensduur door middel van een mos werende coatinglaag.

Natuurlijke leien

Een van de betere dakbedekkingen zijn natuurleien. Deze zijn erg onderhoudsvriendelijk makkelijk schoon te maken, en laat geen water door.

Een nadeel is dat deze leien dakpannen iets slechter tegen de Nederlandse weersinvloeden kunnen. Het leisteen kan vocht vast houden en met vorst breken.

Over het algemeen gaat een natuur leien dak het langst mee. Als u een dak laat bedekken met natuur leien hoeft u dit de rest van uw leven niet meer te laten doen.

Goed onderhoud kan helpen bij het verlengen van de levensduur. Regelmatig de leistenen ontmossen of zelfs met een coating bewerken die tegen vocht en mos werkt kan er voor zorgen dat leisteen wel 100 jaar mee gaat.

Natuur leisteen is ook de meest elegante oplossing.

Bitumen

Een goedkoper variant is leien die van bitumen zijn gemaakt. Deze worden vaak geplaatst op een tuinhuis, blokhut of een klein schuin dakje. Deze soort is in verschillende kleuren te krijgen en is zeer makkelijk te bevestigen aan uw dakbeschot.

Dakonderhoud
Plat dak Prijs per m² Levensduur
Plat dakPrijs per m²Levensduur
Bitumen leien€ 30,-25 jaar
Pvc leien€ 40,-25 jaar
EPDM€ 45,-40 jaar
Schuin dak en nok
Betonnen dakpannen€ 45,-50 jaar
Keramische Pannen€ 50,-40 jaar
Rieten dak€ 80,-30 jaar
Natuur Leien€ 60,-70 jaar

Hoe wordt een leien dak gelegd?

Natuurlijk is het zelf leggen van een leien dak altijd voordeliger, maar omdat het een specialistische klus is kan er een hoop mis gaan. U moet er toch niet aan denken dat uw nieuwe dak binnen een mum van tijd is weggerot.
Het is belangrijk dat er op de juiste manier begonnen wordt met het vervangen van een leien dak.

De bekendste manier van het plaatsen van leien is de dubbele dekking. Hierbij worden de leien in de lengte boven elkaar gelegd. Ze overlappen daarbij ongeveer twee derde van de onderliggende lei.
De voeg, de plek waar twee leien elkaar raken, ligt steeds in het midden van de lei die eronder ligt

Hieronder hebben wij een stappenplan voor u gemaakt om u een handje op weg te helpen:

 • Allereerst moeten de oude leien dakpannen worden verwijdert.
 • De latten waar de leien aan bevestigd zijn verwijderen.
 • Oude isolatie gebruiken of vernieuwen?
 • Dak doorvoer plaatsen.
 • Folie (dampscherm) plaatsen op het dakbeschot.
 • Nieuwe dakisolatie aanbrengen of de oude isolatie plaatsen.
 • Dubbele latjes plaatsen op het onderdak.
 • Plaats de nieuwe leien op de latjes en spijker deze met asfaltnagels vast.

Dakisolatie

Als u van plan bent om uw dak met leien te gaan vervangen dan is dit een ideaal moment om ook gelijk een goede isolatie te laten aan brengen.
Een dakisolatie laten aanbrengen scheelt u enorm op uw stookkosten en dat heeft u snel weer terug verdient. De exacte terugverdientijd is afhankelijk van het type dak, gemiddeld kunt u rekenen op 5 tot 7 jaar.

Dakisolatie is vaak van harde tempex platen die in verschillende diktes te verkrijgen is. Een leien dak isoleren is meestal vanaf de buitenkant voordeliger dan de binnenkant.
Wilt u graag eens weten wat de richtprijzen zijn voor het vernieuwen van uw dak van uw woning met mooie natuurlijke leien met een goede isolatie?

Vraag dan een geheel vrijblijvende offerte aan en zullen u binnen 48 uur de juiste prijsindicatie toe sturen.

Leidekker inhuren

Een leidekker is een specialist in het leggen van leien daken. Als u uw normale dakbedekking wilt laten vervangen dan is een dakdekker de juiste persoon om in te huren. Bij een leien dak zult u op een leidekker aangewezen zijn.
Leidekkers zijn dakdekkers die alles weten van het bedekken van een dak met verschillende soorten en vormen van leien.

Daken leien is vergelijkbaar met een dak aanleggen met dakpannen. De materiaakosten zijn echter hoger en het werk is specialistischer. Hierdoor zijn de initiele kosten voor een leien dak hoger.
Voor een goede leidekker dan bent u bij de Dakdekker-concurrent aan het juiste adres. Bent u benieuwd wat een leidekker gemiddeld kost? Vraag dan een offerte aan.

Kiest u voor een mooi dak kies dan voor een leien dak en laat deze aanleggen door een echte leidekker!
Vraag dan eens een vrijblijvend offerte aan en ontvang de prijs van een leidekker binnen 48 uur.

Dak onderhoud

Als een dak geen goed onderhoud heeft gehad dan kan dit voor lekkages zorgen.
Een lekkage van het dak kan enorme gevolgen hebben in uw huis en dat is iets waar u niet op zit te wachten.

Als u leien dak slecht onderhouden is, laat het dak dan controleren door een leidekker en eventueel meteen repareren om zo lekkages te voorkomen. Het verwijderen van alg en mos kunt u best een keer per jaar zelf doen. Het is uiteraard ook mogelijk om uw leien dak te laten reinigen.

Om in de toekomst mos en alg groei te voorkomen kunt u een coating laten aanbrengen

Om in de toekomst mos en alg groei te voorkomen kunt u een coating laten aanbrengen. Het dak wordt dan geimpregneerd waardoor het vuil en mos minder makkelijk op de leistenen hecht.

De gemiddelde kosten om uw dak te laten coaten is ongeveer tussen de € 10,- en € 18,- per m² en het impregneren van uw dak kost gemiddeld € 5,- per m².

Wij hebben hieronder een aantal punten opgesteld wat erg belangrijk is bij het dakonderhoud:

 • Dak inspectie:
 • Schoonmaken en controleren dakgoten:
 • Reinigen van het dak en het afvoeren van het vuil:
 • Kleine reparaties en het controleren van losse dakpannen:

Let u wel op: Elke dakbedekking wordt anders gereinigd! (bijvoorbeeld) Niet elke dakbedekking is geschikt om op dezelfde manier te reinigen.

Op hellende daken wordt namelijk een speciale hogedrukspuit gebruikt, maar op platte daken wordt vaak een gewone hogedrukspuit gebruikt.

Leien dak aanleggen

Leien daken zijn niet goedkoop. Een leidekker is een specialist die een prijs per m² kan maken afhankelijk van welke soort leien u kiest. Leest u hier meer informatie betreft de prijzen van een dak laten leien.

Als u schade heeft aan uw leien dak dan is het verstandig om een leidekker in te huren. Leidekkers zijn de specialisten om leien daken te herstellen van bijvoorbeeld een stormschade. Lees hier wat een leidekker kost.

Als u last heeft van groene aanslag en mos op uw leien dak dan kan u deze laten reinigen door middel van een dakreiniging. Wilt u geen lekkage? Huur dan een leidekker in die uw dak weer als nieuw maakt.

Een leien dak kan zowel vanaf de binnenkant als de buitenkant geïsoleerd worden. Als uw leien dak er mooi bij ligt dan adviseren wij om vanaf de binnenzijde te isoleren. Dit scheelt aanzienlijk op de kosten van de dak isolatie laten plaatsen. Lees hier meer over de prijzen.