Vraag een offerte aan:

Plat dak isoleren

Wilt u uw bestaande of een plat dak laten isoleren aan de binnen of buitenzijde?

We zullen u op deze pagina informatie verstrekken over het plaatsen, de isolatiematerialen en de kosten per m2 om platte daken te isoleren.

We zullen u ook proberen zo goed mogelijk op weg te helpen wat de mogelijkheden zijn.

Het laten isoleren van een bestaand of nieuw plat dak is totaal anders dan het plaatsen van isolatie bij een schuin dak.

Omdat dakisolaties plaatsen erg invloed heeft op uw jaarlijkse stookkosten. Het laten isoleren van een plat dak of schuin dak aan de binnen of buitenzijde is relatief duur.

De gemiddelde prijzen van een dak isoleren variëren enorm. Wij vinden dat u recht heeft op een eerlijke prijs kwaliteit verhouding.

Leest u hier alle prijsinformatie die u van te voren moet weten voordat u overgaat tot het laten isoleren van uw dak!

De juiste methode en de juiste materiaal is uitermate zeer belangrijk.

dakisolatie-laten-plaatsen-plat-dak
Plat dak isoleren

Wat kost dakisolatie?

De kosten van een dakisolatie is natuurlijk afhankelijk van hoe dik de isolatie aangebracht wordt. Het materiaal waar er mee geïsoleerd wordt heeft een grote invloed op de kosten.
Als u een zolder heeft met een gemiddelde vloeroppervlakte van 45 m2 kan de kostprijs van de dakisolatie tussen de €750,- en €3500,- liggen. Als u het dak van uw woning goed laat isoleren dan zult u uiteindelijk flink besparen op de jaarlijkse stookkosten.

We zullen u in de onderstaande tabel laten zien wat u gemiddeld moet betalen voor het laten isoleren van verschillende daken:
De bovengenoemde prijzen zijn gebaseerd op een zolder van rond de 50 m².

De meest gebruikte isolatie materialen zullen we voor u op een rijtje zetten:

 • Glaswol
 • Tempex
 • Piepschuim
 • Steenwol
 • Planten (groenbak)
 • Pir of pur

Er zijn veel verschillende manieren waarop een dak geïsoleerd kan worden.
Let u wel op! Langs buiten isoleren is vaak wel lastiger omdat er rekening gehouden moet worden met het afvoeren van regenwater dat gaat vallen.

Houdt u er rekening mee, dat dit kan betekenen dat langs buiten isoleren in de meeste gevallen duurder is dan aan de binnenkant laten isoleren.
Omdat dakisolatie plaatsen erg invloed heeft op uw jaarlijkse stookkosten krijgen wij veel vragen hierover.

Vragen zoals:

 • Wat kost een dakisolatie voor een plat dak?
 • Hoe duur is het laten isoleren van mijn dak?
 • Wat zijn normale prijzen om dakisolatie te laten aanbrengen?
 • Kost een dak isoleren duur?

Echter hoeft een dakisolatie te laten plaatsen in onze ogen ook niet duur te kosten.

Dakisolatie Investering m3 gas besparing
DakisolatieInvesteringm3 gas besparing
Plat dak€ 3200,-800 m3
Schuin dak binnenzijde€ 1600,-500 m3
Zoldervloer€ 1200,-700 m3
Schuin dak buitenzijde€ 3400,-900 m3

Renoveren en isoleren

Als het plafond nu al laag zit, is onder isoleren vaak niet mogelijk. Isoleren en vernieuwen van het dak tegelijkertijd doen is altijd een goed idee.
Wist u dat er wel tot 35% aan warmte verlies is wat via uw huidige niet geïsoleerde dak verliest.

De meest voorkomende redenen waarom de keuze wordt gemaakt om een plat dak te renoveren is daklekkage. Vocht wat onder het dak condenseert.
Als u uw dakbedekking van een plat dak wilt vervangen kan dat op 4 manieren.

 • Bitumen: Door de hitte wordt het vloeibaar en kan het goed hechten!
 • PVC: Via directe verlijming op de ondergrond aangebracht!
 • EPDM: Folie dat geschikt is als dakbedekking omdat het lange levensduur heeft en sterk uv-bestendig is en onderhoudsvrij is.
 • Groen dak: Bij een groen dak brengen ze speciale begroeiings- en drainagelagen aan zodat de beplanting goed kan groeien en het overtollige regenwater vlot afgevoerd kan worden.

U zult daarom vooral met een plat dak flink besparen als u deze zal laten isoleren!!!

Soort dakbedekking Prijzen per m² (incl BTW)
Soort dakbedekkingPrijzen per m² (incl BTW)
Bitumen dak€ 35 – € 60
Pvc dak€ 45 – € 70
EPDM dak€ 55 – € 80
Groen dak€ 45 – € 220

Waarom uw platte dak isoleren?

Als u een plat dak goed wilt laten isoleren dan zal als eerste de gehele dakopbouw goed bekeken moeten worden.
Om onze kennis met u te delen. Het isoleren van een dak is opzicht een perfecte keuze omdat warmte opstijgt, om warmte tegen te houden van ontsnapping is dus aan de bovenkant van een bepaalde ruimte.

Daarom is het in de meeste gevallen altijd goed om een plat dak of een ander soort dak te isoleren.
Zo is het vaak mogelijk om isolatiemateriaal tussen de balken van de zolder te plaatsen.

De meest gekozen manieren om een plat dak te isoleren en op te laten bouwen zijn:

 • Koud plat dak.
 • Warm plat dak.
 • Omgekeerd dak.

dakisolatie
Dakisolatie aan de buitenkant geplaatst

Als het om een plat dak op uw bestaande woning gaat, houdt u er dan rekening mee dat het complete dak vervangen moet worden

Als het om een plat dak op uw bestaande woning gaat, houdt u er dan rekening mee dat het complete dak vervangen moet worden. Daarom is het bij bestaande woningen makkelijker om de isolatie aan te brengen vanuit de binnenkant.

Op deze manier van isoleren, brengt u het isolatiemateriaal aan onder de dakbedekking en onder het dakbeschot. Wat wel een nadeel kan zijn is dat een koud plat dak in de meeste gevallen geïsoleerd moet worden met open materiaal zoals bijvoorbeeld minerale wol.

Glaswol of steenwol deze wollen hebben een lagere isolatie waarde dan bijvoorbeeld PIR waardoor u een dikke laag isolatie moet aanbrengen.

De gehele draagconstructie van het dak (hout, beton, rubber zal niet verwarmt worden door de warmte wat uw woning afgeeft. Wij passen deze isolatiemethode vaak toe bij platte daken, aan en uitbouwen of veranda’s.

Bij een warm plat dak betekent dat het isolatiemateriaal aan de bovenkant van de dragende constructie van het platte dak komt. De isolatielaag krijgt een afdekking of waterkerende laag. Het warme dak is favoriet voor het isoleren van een plat dak. U loopt zo min mogelijk kans op vochtproblemen, scheuren en uitzettingen.

Deze manier van isoleren wordt vaak gebruikt bij het isoleren van schuren of een garage. Daarnaast is de isolatie waarde van een warm dak perfect, omdat het minst gevoelig is voor temperatuurschommelingen.

De dakisolatie wordt langs de buitenzijde aangebracht en wordt de constructiemateriaal dat gebruikt wordt ingepakt worden door het isolatie.

Nadat de dakisolatie geplaatst is wordt er boven op de isolatie met of zonder afschot een nieuwe laag bitumen dakbedekking, EPDM, of roofing aangebracht.

U gebruikt bij een omgekeerde dak alleen de bestaande dakbedekking. Naast het warme dak en het koude dak is er nog een mogelijkheid voor de isolatie van het plat dak.

Om gekeerde daken zijn daken waarop grind, tegels of andere bedekking al ligt. Een omgekeerd dak is te vergelijken met een warm dak.

Omdat de bestaande dakbedekking kan blijven liggen, is het omgekeerde dak een populaire optie voor het eenvoudig isoleren van bestaande platte daken.

Deze isolatiemethode passen we vaak toe op een dakterras, maar ook op een balkon.

Vaak worden deze isolatieplaten extra beschermt door een laag grind, tegels, of houten vlonders.

Bestaand plat dak laten isoleren

Als uw huidige dak nog prima in orde is en u wilt toch graag dakisolatie laten aanbrengen tegen de warmte, kou, geluid of voor energiebesparing kan dit op de volgende methodes het best:

 • Dakisolatie plaatsen vanaf de binnenkant: tussen de plafondbalken worden isolatiedekens van 10 cm dik geplaatst en bevestigd zodat uw bestaande dak niet open hoeft.
 • Extra isolatielaag aanbrengen boven op uw bestaande dak: op het huidige dak kunnen er nieuwe isolatieplaten worden aangebracht op afschot en over de (vaak tempex platen) word er een nieuwe laag bitumen gelegd.

Bent u benieuwd naar de kosten van een plat dak isoleren of het laten vervangen van uw dak?
Bij het van buitenaf isoleren word er dampscherm gebruikt om zo eventuele lekkages te kunnen voorkomen.

Vraag dan direct een vrijblijvende offerte aan. Wij zullen u ten alle tijden verrassen met een scherpe kostprijs.

bitumen dakbedekking
Bitumen dakbedekking wordt vernieuwd

Dakkapel isoleren

Het isoleren van een dakkapel wordt vaak vergeten nadat deze geplaatst is. Dit is natuurlijk echt hartstikke zonde.
De dakkapel wordt dan het zwakke punt in het vasthouden van de warmte. Een dakkapel heeft in de meeste gevallen een plat dak.

De isolatietechnieken die normaal gesproken ook worden voor een plat dak zijn prima toepasbaar in een dakkapel.
Probeer tijdens het bouwen van een dakkapel ook direct te zorgen voor een goede isolatie. Dit is, zoals altijd, goedkoper om achteraf de isolatie aan te brengen.

Dubbele dakisolatie

Dubbele Isolatie

Het is ook mogelijk om een plat dak dubbel te isoleren. Dit houdt in dat er zowel binnen als buiten een isolatielaag wordt aangebracht op het dak.
Dit zorgt vanzelfsprekend voor een betere isolatie. Dat is natuurlijk ook niet gek als u bedenkt dat u eigenlijk aan het extra isoleren bent. Voor bepaalde redenen zoals (geluidsoverlast, bescherming tegen de kou, of waterdicht).

Wel is het belangrijk dat het goed geplaatst wordt. Het is niet de bedoeling dat er vocht gaat zitten tussen de isolatielagen, iets wat een reëel risico is bij het verkeerd dubbel plaatsen van isolatiemateriaal tegen een plat dak.

Bespaar op het isoleren van uw platte dak

Isolatie laten aanbrengen op een plat dak dat kost een flinke investering en wilt u hiervoor niet te veel betalen.
Maar wat kost een plat dak isoleren nu eigenlijk echt? Omdat wij (Dakdekker-concurrent) grote aantallen isolatiemateriaal inkopen, is onze kostprijs voor deze materialen relatief laag.

Dit voordeel bereken we uiteraard door aan onze klanten. Het goedkoop laten isoleren van uw platte dak is bij de Dakdekker-concurrent dus heel goed mogelijk.
Maar wat kost het nu echt? Vraagt u geheel vrijblijvend een offerte aan en wij zullen u eens laten zien dat de prijs per m2 best mee kan vallen.

Na het invullen van de prijsaanvraag zult u het kostenplaatje binnen 48 uur geheel vrijblijvend ontvangen.
Wij raden u aan om ook bij een andere partij een offerte aan te vragen om zo te zien dat onze kosten erg laag zijn vergeleken met andere aanbieders dan van dakisolatie.

PUR isolatie

Dampscherm (folie)

Een dampscherm is nodig bij bepaalde isolatiemateriaal zoals minerale wol, cellulose om te voorkomen dat er vocht in de isolatie kan dringen. Dat is belangrijk om de isolerende capaciteiten van het materiaal te vrijwaren.
Een dampscherm is een damp remmende folie die perfect waterdicht is.

Soorten dampschermen:

 • Folie (polyethyleen)
 • Aluminium of gealumineerd papier
 • Bitumineuze laag

Een dampscherm wordt vooral gebruikt bij daken die een weinig waterdamp doorlatende laag bevatten.
Het risico om op deze manier een plat dak te isoleren is dat het eventuele vocht vanuit de binnenkant nergens heen kan gaan en zo de dakconstructie kan aantasten. Als u damp remmende folie aan de binnenzijde van de isolatie plaatst zal u het risico aardig verkleinen.

Het meeste gebruikte isolatiemateriaal voor de binnenzijde is steenwol. Omdat bij een dakisolatie aan de binnenzijde van een plat dak een risico zit kan er ook vanaf de buitenkant van het dak geïsoleerd worden. Dit wordt ook wel warm-dakconstructie genoemd.
Het isolatiemateriaal wordt aan de buitenzijde geplaatst van een plat dak, en op deze manier van het isoleren zal het dak de binnentemperatuur aan gaan nemen.

In de meeste gevallen als de isolatie vanaf de buitenkant op een platte dak geplaatst wordt dan zullen er isolatie platen gebruikt worden. Houdt u der rekening mee dat het dak iets hoger komt te liggen dan voorheen!
Een belangrijk aspect is dat het dak goed op afschot wordt gelegd zodat er geen stilstaand water op het dak blijft liggen.

Dubbel isoleren

Een dubbele isolatie zorgt vanzelfsprekend voor een betere isolatie. Dat is natuurlijk ook niet gek als u bedenkt dat u eigenlijk aan het extra isoleren bent.
Het is ook mogelijk om platte daken dubbel te isoleren, dat houdt in dat er vanuit binnen als buiten een isolatielaag wordt aangebracht op het dak.

Wel is het zaak dat het goed geplaatst wordt. Het is niet de bedoeling dat er vocht gaat zitten tussen de isolatielagen, iets wat een reëel risico is bij het verkeerd dubbel plaatsen van isolatiemateriaal tegen een plat dak.
Er zijn natuurlijk ook voordelen als u een dubbele isolatie plaatst denkt u hierbij aan?

 • Hogere woon en warmte structuur: je plat dak dubbel isoleren zorgt ook voor een constanter binnenklimaat in uw woning, in de winter blijft het langer warm en in de zomer langer koel.
 • Lagere energie structuur: met een extra laag dakisolatie voor je plat dak voorkom je dat die warmte zomaar langs je dak ontsnapt. De warme lucht stijgt. Zo kan het isoleren van je plat dak je energie verhouding doen dalen met wel gemiddeld 30%.

Natuurlijk is een isolatie laten aanbrengen op een plat dak een flinke investering en wilt u hiervoor niet te veel betalen.
Maar wat kost een plat dak isoleren nu eigenlijk echt? Omdat wij grote aantallen isolatiemateriaal inkopen, is onze kostprijs voor deze materialen relatief laag.

Dit voordeel bereken we door aan onze klanten. Het goedkoop laten isoleren van uw platte dak is bij Dakdekker-concurrent dus heel goed mogelijk.
Maar wat kost het nu echt? Vraagt u geheel vrijblijvend een offerte aan en wij zullen u eens laten zien dat de prijs per m2 best mee kan vallen.

Na het invullen van de prijsaanvraag zult u het kostenplaatje binnen 48 uur geheel vrijblijvend ontvangen.
Wij raden u aan om ook bij een andere partij een offerte aan te vragen om zo te zien dat onze kosten erg laag zijn vergeleken met andere aanbieders dan van dakisolatie.

Plat dak isoleren

Dit kan in verschillende diktes. Hoe dikker de laag isolatie wordt aangebracht, des te beter u de warmte in huis houd. Leest u op deze pagina de meeste voorkomende isolatie diktes.

Een plat dak kan zowel vanaf binnenuit als buitenaf geïsoleerd worden. Maar wat is het beste in uw geval? Leest u het hier op deze pagina!

Beide kanten van een dak isoleren is echter overbodig. U kunt kiezen om vanaf de binnenkant of buitenkant de isolatie aan te laten brengen. Dit is echter genoeg om je stookkosten laag te houden. Lees hier alles over een dakisolatie…